Noi declarații NORMALE ale IPS Teodosie care au scandalizat pe cei cărora lucrurile creștinești li se par o nebunie - Video

Vedeți și - Te va face să lăcrimezi mărturia cutremurătoare a pr. Ioan Istrati despre ÎPS Teodosie: Asta face de 5 ani / ABC Ortodox subscrie la această descriere adevărată

Citește și - Doamne, iartă-i, că ei știu bine ce fac când îl atacă pe ÎPS Teodosie! Noi sfaturi normale, nejignitoare, necontroversate, nehalucinante ale înaltului ierarh

În cadrul emisiunii de la Radio Dobrogea, de un real folos duhovnicesc, pe care ABC Ortodox vă recomandă să o urmăriți, IPS Teodosie răspunde, săptămânal, în acord cu dogma, canoanele Bisericii Ortodoxe și învățăturile Sfinților Părinți, la probleme acute care îl macină pe omul contemporan. Citește și - Lecția esențială pe care ne-o dă ÎPS Teodosie

Lucru admirabil pe care îl face IPS Teodosie! Să luăm aminte:Este un lucru admirabil acest fapt, de a răspunde, de a povățui credincioșii, de a îi îndruma în acord cu dogma, canoanele Bisericii Ortodoxe și învățăturile Sfinților Părinți, având în vedere lumea în care trăim, unde binele se confundă cu răul! Însă unele persoane pare că au deja o pasiune de a îl urmări pe IPS Teodosie și a încerca să îl prindă în cuvânt, precum se întâmpla odinioară cu cărturarii și fariseii care încercau să îl prindă în cuvânt pe Mântuitorul.

Moda de a-l denigra, de a scoate din context afirmațiile sale: Pare că este o modă ca declarațiile date de IPS Teodosie, să fie catalogate de unele persoane contemporane, ca fiind ''controversate, șocante, scandaloase'' etc. Nu putem decât să spunem: Domnul să îi lumineze pe acești oameni...!

În cea mai recentă emisiune IPS Teodosie a fost întrebat dacă sfințirea mașinilor este un obicei creștinesc. Răspunsul său a fost afirmativ, spunând că în cartea de slujbe se regăsesc ritualuri de sfințire nu doar pentru case, ci și pentru bărci și alte obiecte de folosință. Deci, nimic scandalos, controversat etc.

Tatuajele, o ”schimonosire” a trupului. Ce e controversat, șocant, precum au relatat unele persoane? Apoi, în aceeași emisiune, IPS Teodosie a abordat subiectul tatuajelor, considerând că acestea reprezintă o ”schimonosire” a trupului. IPS Teodosie a fost întrebat dacă Biblia menționează explicit interzicerea acestora.

„Nu trebuie să scrie. Scrie: omul să-şi păstreze ce a primit de la Dumnezeu. Tatuajul este o intervenţie asupra trupului care este părtaş la chipul lui Dumnezeu. Şi este o schimonosire”, a răspuns IPS Teodosie. Din nou, nimic controversat, scandalos etc.

Apoi, în aceeaşi emisiune. Înaltul ierarh a susţinut că „nu s-ar cuveni” ca părinţii să pună cercei fiicelor lor. Din nou, nimic scandalos, controversat. IPS Teodosie a oferit o sugestie recomandare la o întrebare venită de la un creștin.

Cum să se roage femeile acasă:În aceeași emisiune, IPS Teodosie a discutat despre cum trebuie să se roage femeile acasă, recomandând ca acestea să aibă capul acoperit și să poarte fustă, conform învățăturilor lui Sfântul Pavel.

„Cu capul acoperit, cu fustă. Să nu se roage în pielea goală, să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit, aşa cum spune Sfântul Pavel”, a răspuns înaltul ierarhi. Din nou, nimic scandalos, controversat, șocant etc., așa cum cei care au o pasiune de încerca să îl prindă în cuvânt pe ÎPS Teodosie, ca pe vremea fariseilor și cărturarilor de pe vremea Mântuitorului.

Citește și - Știrea care a trecut cam neobservată, deși e de o importanță crucială! Acesta este ÎPS Teodosie și preoții care au contribuit la un demers esențial pentru sute de copii - Video

Citește și articolul următor -- » ÎPS Teodosie merge “cu Evanghelia în faţă şi cu naţiunea în spate“. Răspuns după noi atacuri de la cei cărora lucrurile creștinești, normale, li se par o nebunie!

Nu trece săptămâna fără ca ÎPS Teodosie să fie din nou atacat, criticat de unele voci din societatea modernă, contemporană, cărora lucrurile creștinești li se par a fi o nebunie.

Părintele Iustin Pârvu, duhovnicul neamului, spunea că “Eu aşa am mers, cu Evanghelia în faţă şi cu naţiunea în spate“. Parafrazându-l, am putea spune că, în aceste vremuri, și ÎPS Teodosie așa merge “cu Evanghelia în faţă şi cu naţiunea în spate“, indiferent de părerile și atacurile celor fără de Dumnezeu, care trăiesc în beznă (Domnul să îi lumineze!)

''Lumea e asa de strâmbă și așa de îndepărtată de Dumnezeu, încât lucrurile creștinești, dumnezeiești, i se par nebunie''

''Lumea e asa de strâmbă și așa de îndepărtată de Dumnezeu, încât lucrurile creștinești, dumnezeiești, i se par nebunie. O să fie lumea nebună și o să zică că ești tu nebun, că nu ești ca ea — așa zice Mântuitorul'', spunea părintele Petroniu Tănase.... și mare adevăr grăia!

Dar ce sfaturi normale (în acord cu dogma creștin ortodoxă și cu învățăturile Sfinților Părinți) a oferit ÎPS Teodosie de s-au imflamat iar duhurile rele moderne progresiste, care răstoarnă valorile și vor o societate distrusă, anarhică, fără Dumnezeu și poruncile sale? Vedeți continuarea aici!

Citește și articolul - Pr. Ioan Istrati: Nu e nimic halucinant în ceea ce spune ÎPS Teodosie! Sfaturile pe care el le dă sunt sfaturile a mii de Sfinți Părinți de 2000 de ani. Toți!

VIDEO

Citește și - ÎPS Teodosie, răspunsuri de luat aminte despre inteligența artificială (IA) și fertilizarea in vitro - Dialog duhovnicesc VIDEO

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.