Doamne, iartă-i, că ei știu bine ce fac când îl atacă pe ÎPS Teodosie! Noi sfaturi normale, nejignitoare, necontroversate, nehalucinante ale înaltului ierarh

ÎPS Teodosie a fost întrebat, în cadrul Dialogului Duhovnicesc cu credincioșii, pe care ABC Ortodox vă îndeamnă să îl vedeți, ce rugăciuni se spun pentru bolile psihice.

Sigur că, pentru un om normal, creștin, răspunsul dat de ÎPS nu e nici controversat, nici halucinant, nici jignitor etc., așa cum iar s-au înghesuit să catalogheze cei cărora ''lucrurile creștinești li se par a fi o nebunie''.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a descris bolile psihice drept ”slăbiciuni” și în cazul copiilor cu afecțiuni psihice, problemele au strânsă legătură cu păcatele părinților. Progresiștii s-au imflamat, neînțelegând cum e posibil ca în cazul copiilor, aceștia să poată avea de suferit boli psihice din cauza păcatelor părinților.

”Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, poate duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, a declarat IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

”Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice. Și Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a adăugat IPS Teodosie.

Nota redacției: Deci, ce e atat de controversat, halucinant, șocant, extrem în ce a spus IPS Teodosie? Doamne, iartă-i, că știu bine ce fac cei care îi caută nod în papură arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie! Caută disperați, cu orice preț, să îl prindă în cuvânt, precum făceau acum 2000 de ani cărturarii și fariseii cu Mântuitorul Iisus Hristos!

Citește și articolul - ÎPS Teodosie merge “cu Evanghelia în faţă şi cu naţiunea în spate“. Răspuns după noi atacuri de la cei cărora lucrurile creștinești, normale, li se par o nebunie!

Nu trece săptămâna fără ca ÎPS Teodosie să fie din nou atacat, criticat de unele voci din societatea modernă, contemporană, cărora lucrurile creștinești li se par a fi o nebunie.

Părintele Iustin Pârvu, duhovnicul neamului, spunea că “Eu aşa am mers, cu Evanghelia în faţă şi cu naţiunea în spate“. Parafrazându-l, am putea spune că, în aceste vremuri, și ÎPS Teodosie așa merge “cu Evanghelia în faţă şi cu naţiunea în spate“, indiferent de părerile și atacurile celor fără de Dumnezeu, care trăiesc în beznă (Domnul să îi lumineze!)

''Lumea e asa de strâmbă și așa de îndepărtată de Dumnezeu, încât lucrurile creștinești, dumnezeiești, i se par nebunie. O să fie lumea nebună și o să zică că ești tu nebun, că nu ești ca ea — așa zice Mântuitorul'', spunea părintele Petroniu Tănase.... și mare adevăr grăia!

Dar ce sfaturi normale (în acord cu dogma creștin ortodoxă și cu învățăturile Sfinților Părinți) a oferit ÎPS Teodosie de s-au imflamat iar duhurile rele moderne progresiste, care răstoarnă valorile și vor o societate distrusă, anarhică, fără Dumnezeu și poruncile sale? Citiți continuarea aici!

Citiți și - Pr. Ioan Istrati: Nu e nimic halucinant în ceea ce spune ÎPS Teodosie! Sfaturile pe care el le dă sunt sfaturile a mii de Sfinți Părinți de 2000 de ani. Toți!

Citiți și - ÎPS Teodosie nu dă sfaturi scandaloase, nici rușinoase! Arhiepiscopia Tomisului, cu referire la sfatul dat de ÎPS la o femeie care se plângea că soțul o abuzează psihologic: ''Dezavuăm interpretările pline de reproş care... ''

Citiți și - Știrea nemediatizată pe care trebuie să o vadă toată lumea și cei care denigrează, pe nedrept, pe ÎPS Teodosie și Biserica - Foto / Video

Citiți și - Dacă am asculta, multe ni s-ar rezolva! Vedeți răspunsurile date de ÎPS Teodosie la acute probleme contemporane - Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.