Lecția esențială pe care ne-o dă ÎPS Teodosie. Cum să ne purtăm Crucea, zi de zi

Vă invităm să citiți un text, care deși este scris în contextul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, poate fi actual, zi de zi, despre cum să ne purtăm fiecare Crucea și despre felul în care un Arhiereu își poartă Crucea, ÎPS Teodosie, fiind pentru noi ''o lecție pentru a ne înalța fiecare PE propria Cruce și CU propria Cruce, de-om putea să răbdăm până la sfârșit ca să biruim''.

Citește și articolul - ÎPS Teodosie merge “cu Evanghelia în faţă şi cu naţiunea în spate“. Răspuns după noi atacuri de la cei cărora lucrurile creștinești, normale, li se par o nebunie!

''14 septembrie. Înalțarea Sfintei Cruci. Ziua aceasta este despre a învăța să purtăm Crucea așa cum ne-a fost dată fiecăruia spre mântuire de Dumnezeu. Fără a cârti nici măcar o clipă, ar trebui.

Au spus multe despre Înaltpreasfințitul, toate neadevărate. Dovedit neadevărate. Si vor mai spune. Au urzit multe împotriva sa. Și vor mai urzi.

Dar nu există om care să poată spune despre Arhiereul lui Hristos de pe meleag apostolic că a cârtit împotriva Crucii. Nu există om care să poată urzi în așa încât să îl poată face să poarte Crucea altfel decât cu demnitatea cu care o face de ani de zile. Dintotdeauna. Cu timp si fără de timp.

Ba chiar, și-a sporit singur greutatea Crucii. Prin râvna cu care slujește, zi de zi; și chiar de mai multe ori pe zi. Prin râvna cu care face dezlegările cu Molitvele Sfântului Vasile cel Mare și cele ale Sfântului Ioan Gură de Aur zi de zi; și chiar de mai multe ori pe zi.

Prin râvna cu care se roagă neîncetat pentru români. Si neîncetat înseamnă neîncetat. Prin râvna de a da celorlați tot, de a se face tuturor toate, fără a opri nimic pentru dânsul. Si nimic înseamnă nimic. A știut că nimeni nu e profet în Țara lui. Dar n-a dat deloc înapoi. A purtat Crucea.

A stiut și că dreptatea nu e aici. Ci Sus. Si nu a așteptat dreptatea oamenilor. Dar nu a dat deloc înapoi. A purtat Crucea. Și a iubit pe cei ce nu l-au iubit. S-a rugat pentru toți, si pentru cei l-au mințit, l-au trădat, l-au prigonit, l-au atacat, l-au nesocotit. Fără să dea vreun pic înapoi. A purtat Crucea.

Doar un ochi întunecat de mizeria apostaziei și a urii nu vede ce e de văzut pe chipul său. Cine are ochi de văzut, vede. Iertați-i, Înaltpreasfințite! Iertați-ne si pe noi, care am văzut, dar nu v-am urmat îndemnul la dragoste si pace!

Și mulțumim că prin felul de a vă purta Crucea, ne sunteti lecție pentru a ne înalța fiecare PE propria Cruce și CU propria Cruce, de-om putea să răbdăm până la sfârșit ca să biruim'' - text scris de Cristina Leordeanu, pe contul său de Facebook. enter image description here Foto Vali Vădănoiu

Citește și - Pr. Ioan Istrati: Nu e nimic halucinant în ceea ce spune ÎPS Teodosie! Sfaturile pe care el le dă sunt sfaturile a mii de Sfinți Părinți de 2000 de ani. Toți!

Citește și - Știrea care a trecut cam neobservată, deși e de o importanță crucială! Acesta este ÎPS Teodosie și preoții care au contribuit la un demers esențial pentru sute de copii - Video

Prezentăm mai jos următoarea știre importantă, care nu a fost mediatizată sau prea puțin observată, deși este de o importanță crucială pentru viitorul țării.

Este vorba despre una din acțiunile pe care le face Biserica Ortodoxă Română și IPS Teodosie, împreună cu preoții Arhiepiscopiei Tomisului, pentru tineri. Vedeți articolul aici!

Citește și - Te va face să lăcrimezi mărturia cutremurătoare a pr. Ioan Istrati despre ÎPS Teodosie: Asta face de 5 ani / ABC Ortodox subscrie la această descriere adevărată

Citește și - Doamne, iartă-i, că ei știu bine ce fac când îl atacă pe ÎPS Teodosie! Noi sfaturi normale, nejignitoare, necontroversate, nehalucinante ale înaltului ierarh

Citește și articolul - Dacă am asculta, multe ni s-ar rezolva! Vedeți răspunsurile date de ÎPS Teodosie la acute probleme contemporane - Video

Citește și - Care este cea mai puternică rugăciune care îl unește pe om cu Dumnezeu? ÎPS Teodosie, răspuns - Video

Podcastul de Dialog duhovnicesc - cu ÎPS Teodosie, 'Cuvântul ierarhului' de la Radio Dobrogea, este transmis în direct, de regulă în fiecare joi, începând cu orele 18, pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului a fost chestionat de un credincios cu următoarea întrebare: ''Care este cea mai puternică rugăciune care îl unește pe om cu Dumnezeu?'' Află răspunsul aici!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.