Predica și mesajul transmis de IPS Teodosie la instalarea oficială a noului părinte paroh Radu Herțeg la Parohia Sf. Antonie cel Mare din Constanța - VIDEO

Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” are un nou preot paroh. Credincioșii Parohiei „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” și „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Constanţa au un nou preot paroh.

Părintele Radu Herțeg a fost instalat oficial în această demnitate, duminică, la finalul Sfintei Liturghii, oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Tot atunci, a fost prezentat și noul preot coslujitor. În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre importanța Sfintei Cruci. ”Crucea este și toiag spre urcuș și scară către cer!”, a spus IPS Teodosie.

”Părintele Radu a fost într-o misiune și în Australia unde a făcut o biserică nouă! Nu este puțin să faci o biserică în locul acela îndepărtat și străin! Și, iată, s-a întors în țară și l-am primit cu bucurie aici!”, a spus IPS Teodosie.

”Părinte Radu, vei avea această biserică pe care să o păstorești cu multă râvnă. Ce este mai de folos să dăruiești credincioșilor, împreună cu ceilalți părinți slujitori? Să dăruiești Cuvântul Lui Dumnezeu care este viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie ascuțită. Căci Cuvântul Lui Dumnezeu, precum spune Sf. Ap. Pavel este atât de puternic și lucrător, că pătrunde la deschizătura dintre suflet și trup! Și puternic este să vindece toate rănile sufletului!

De aceea, primește Sf. Evanghelie, care este Cuvântul Lui Dumnezeu. Și să îți fie putere, călăuză și dragoste, întru slujirea ca paroh a acestei biserici”, a spus ÎPS Teodosie.

Vezi întregul moment de la 4:08:46!

VIDEO Sfânta Liturghie, instalarea oficială a noului părinte paroh Radu Herțeg și mesajul transmis de IPS Teodosie

''Multumim IPS Teodosie pentru dragostea si prezenta in mijlocul nostru, multumim tuturor celor prezenti, cat si ostenitorilor! Dumnezeu sa va rasplateasca jertfa, iar Bunul Dumnezeu sa reverse Harul Sau peste toti cei care au fost partasi la acest frumos eveniment din parohia noastra! Doamne ajuta tuturor!'', a transmis părintele paroh Radu Cristian Herțeg și pe o rețea socială.

Cine este noul paroh

Părintele Radu Cristian Herțeg are studii la Cluj-Napoca și Oradea.

A fost preot in Australia 2 ani, din anul 2016, unde, cu mari sacrificii și greutăți a reușit să perfecteze actele unei biserici pentru comunitatea românească din Sydney, Australia.

Biserica a fost renovată și i s-a oferit haină nouă, părintele Radu Herțeg a muncit cot la cot cu doi credincioși ai parohiei, astfel incât biserica a fost sfințită de către ierarhul locului! Vezi poze aici!

Părintele Radu Herțeg s-a întors acasă în 2018, unde a fost preot misionar în Episcopia Sălajului, timp de 4 ani.

Din anul 2022, din dragostea și prețuirea față de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a venit spre meleaguri dobrogene, unde a fost timp de 2 ani la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.

Pe data de 1 iunie 2024 a fost numit, de către chiriarhul său, paroh al Bisericii cu hramurile Sfântul Antonie cel Mare și Iosif Mărturisitorul din Constanța.

VIDEO

enter image description here

Citeste si - Parintele Radu Herteg: Experienta teologolui Marius Balo este cruda si edificatoare / Eveniment de exceptie la Constanta cu binecuvantarea IPS Teodosie

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.