Pr. Ioan Istrati: Nu e nimic halucinant în ceea ce spune ÎPS Teodosie! Sfaturile pe care el le dă sunt sfaturile a mii de Sfinți Părinți de 2000 de ani. Toți!

Părintele Ioan Istrati a scris un text, după ce ÎPS Teodosie a fost iar atacat de unele voci din societatea modernă, contemporană, cărora lucrurile creștinești li se par a fi o nebunie.

Într-o emisiune recentă de la Radio Dobrogea, Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de o femeie căsătorită, despre cum să procedeze în cazul în care dorește să poarte o eșarfă pe cap la un eveniment, iar familia ei se simte rușinată de acest gest.

Răspunsul dat de ÎPS Teodosie a fost că femeile căsătorite trebuie să își acopere capul. ”Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, referindu-se la cum să fie o femeie în biserică.

Declarațiile și sfaturile percepute ca fiind normale, pentru un creștin practicant, au generat discuții ample în societate.

Progresiștii au găsit un nou prilej de a îi găsi nod în papură arhiepiscopului Tomisului, care, nu face decât să ofere sfaturi duhovnicești, pe care le-ai primi de la orice călugăr dacă le ceri și vrei să îți schimbi viața sau să fii în rânduială și să nu te afli în nebunia vremurilor în care trăim.

Sfaturile date de ÎPS Teodosie, după cum remarcă și părintele Ioan Istrati sunt doar o reafirmare a sfaturilor date de mii de Sfinți Părinți de 2000 de ani încoace. Vă invităm să citiți mai jos textul extrem de sugestiv, la obiect, al părintelui Ioan Istrati:

''Mă uit trist la reacțiile isterice și insalubre ale televiziunilor la adresa sfaturilor unui Ierarh în dialog duhovnicesc.

Fraților, nimeni niciodată nu te forțează să asculți emisiunea, nu te bagă cu forța în Biserică, nu îți pune o pălărie în cap. E o suită de sfaturi duhovnicești de la un călugăr care e și Ierarh.

Aceste sfaturi le primești de la orice călugăr DACĂ le ceri și vrei să îți schimbi viața. Înaltpreasfințitul Teodosie este călugăr și disciplina monahală pe care o urmează este foarte strictă.

Pentru cei doritori de nevoință, de îndreptare și pocăință, sfaturile pe care el le dă, sunt sfaturile a mii de Sfinți Părinți de 2000 de ani. Toți.

Pentru cei care nu vor nevoință, umblați fraților cum vreți, deja pornografia a năvălit și în stradă. Așa că nu e nimic halucinant în ceea ce spune el, doar halucinogenele din capul drogaților media''.

VIDEO cu emisiunea Dialog Duhovnicesc, cu răspunsuri duhovnicești atât de necesare la dileme și frământări ale omului contemporan. Cine are minte, să ia aminte! Cine nu, voia și mila Domnului....!

''Lumea e asa de strâmbă și așa de îndepărtată de Dumnezeu, încât lucrurile creștinești, dumnezeiești, i se par nebunie. O să fie lumea nebună și o să zică că ești tu nebun, că nu ești ca ea — așa zice Mântuitorul'', spunea părintele Petroniu Tănase.... și mare adevăr grăia!

Citește și - Dacă am asculta, multe ni s-ar rezolva! Vedeți răspunsurile date de ÎPS Teodosie la acute probleme contemporane - Video

Citește și - Minunata mărturie a pr. Ioan Istrati care ne aduce aminte cine este cu adevărat ÎPS Teodosie! Axios!

Citește și - Pr. Ioan Istrati, mărturie care te va face să lăcrimezi. Ce a făcut ÎPS Teodosie cu niște platouri cu bunătăți de la o masă pusă cu ocazia unui hram

Citește și - Predică impresionantă a ÎPS Teodosie: Cum să îi uităm noi pe aceștia? Ei sunt floarea neamului nostru - Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.