Știrea care a trecut cam neobservată, deși e de o importanță crucială! Acesta este ÎPS Teodosie și preoții care au contribuit la un demers esențial pentru sute de copii - Video

Prezentăm mai jos următoarea știre importantă, care nu a fost mediatizată sau prea puțin observată, deși este de o importanță crucială pentru viitorul țării.

Este vorba despre una din acțiunile pe care le face Biserica Ortodoxă Română și IPS Teodosie, împreună cu preoții Arhiepiscopiei Tomisului, pentru tineri.

Primii 300 de copii din cei 450 de preșcolari și școlari din 10 sate dobrogene au fost sprijiniți să își continue studiile Astăzi, ierarhul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a binecuvântat copii din mediul rural și le-a oferit ghiozdane complet echipate.

Citește și articolul - Îndemnuri cruciale la început de an școlar și nu numai! Cum să educăm copilul ortodox: Sfaturi înțelepte de la sfinții părinți

Este al cincilea an consecutiv când biserica „Sfântul Vasile cel Mare” desfășoară, cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, campania de distribuire a 450 de ghiozdane complet echipate, dar și foarte multe dulciuri către preșcolarii și elevii defavorizați din satele constănțene: Vadu, Istria, Gura Dobrogei, Palazu Mic, Oituz, Sibioara, Săcele si Tariverde.

Inițiatorul și coordonatorul proiectului este preotul Jean Ion, slujitor al parohiei și Consilier Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului, care a vorbit despre necesitatea proiectului: „an de an pentru mulți copii începutul școlii reprezintă o mare sărbătoare pentru care se pregătesc și se îmbracă frumos, fiind fericiți și mândri de noul lor ghiozdan, plin cu emoții frumoase.

enter image description here Sursa foto Arhiepiscopia Tomisului

Din păcate avem zeci, chiar sute de copii din mediul rural, în județul nostru, care nu au cu ce merge la școală, din lipsa mijloacelor financiare ale familiei din care provin.

În acest sens, venim cu darul acestor ghiozdane complet echipate, dar și cu foarte multe dulciuri, spre a dărui cele necesare unei educații firești și de a sprijini 450 de copii să continue studiile.”

Până acum parohia „Sfântul Vasile” Constanța a venit în sprijinul a peste 1400 de copii, în edițiile trecute. În acest an, numărul copiilor defavorizați ajutați, de la sate, va ajunge la 1850.

Știre actualizată: Peste 450 de copii vor primi ghiozdane prin Campania „Ajută mă să mi fac ghiozdanul”. Peste 450 de copii din zece localități ale județului Constanța vor primi, în perioada următoare, ghiozdane complet echipate pentru școală. Proiectul „Ajută-mă să-mi fac ghiozdanul” este inițiat de Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din municipiu, iar anul acesta a ajuns la a cincea ediție.

Video

Citește și - Te va face să lăcrimezi mărturia cutremurătoare a pr. Ioan Istrati despre ÎPS Teodosie: Asta face de 5 ani / ABC Ortodox subscrie la această descriere adevărată

Citește și - Doamne, iartă-i, că ei știu bine ce fac când îl atacă pe ÎPS Teodosie! Noi sfaturi normale, nejignitoare, necontroversate, nehalucinante ale înaltului ierarh

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.