De văzut! Serialul despre viața Sfântului Paisie Aghioritul. Postul TV și ora

Vedeți și - Cum a copilărit Sf. Paisie Aghioritul? Scurt documentar despre un model de viețuire creștină și pentru copiii de azi - Video

Vedeți și - Ce trebuie să facem când se vorbește contra Bisericii și monahismului? Sf. Paisie Aghioritul ne sfătuiește - Video

TVR 2 va difuza, începând de joi, 19 decembrie, serialul „Sfântul Paisie – din Farasa spre cer”, produs în Grecia cu sprijinul și la inițiativa mănăstirii athonite Vatoped. Serialul are nouă episoade și va rula joia, de la ora 20:00.

Filmul, care a emoționat milioane de telespectatori din Grecia și Cipru, este regizat de Stamos Tsamis, iar scenariul este semnat de George Tsakkas. Distribuția este formată din actori greci, în frunte cu Dimitris Xanthopoulos, Hristina Pavlidou și Drosos Skotis.

Pelicula relatează viața sfântului din copilărie și până în momentul în care a decis să devină monah. Filmările s-au făcut în Corfu, Konitsa și în Sf. Muntele Athos.

„În Grecia au fost momente când se uitau și trei milioane de telespectatori în același timp”, a povestit Starețul Efrem Vatopedinul într-un scurt interviu de promovare realizat de TVR Iași. Ratingul serialului pe platforma IMDb este de 7,2 stele din 10.

Filmul a fost produs de Institutul „Sf. Maxim Grecul” al Mănăstirii Vatoped, care are printre obiective realizarea de filme ortodoxe.

Citește și - Când omul nu face acest lucru, se depărtează de Dumnezeu şi devine ca boul: munceşte, mănâncă şi doarme! Îndemnul Sf. Paisie Aghioritul

Citiți și - Cititi si - Ce le-a spus Sf. Paisie Aghioritul unor catolici care doreau să se roage împreună cu el

Părintele Paisie Aghioritul și rugăciunile în comun cu Romano-Catolicii

La părintele Paisie Aghioritul, cunoscut ca având mare dragoste față de semeni, au venit un grup de preoți romano-catolici. Părintele i-a primit cu multă dragoste și le-a vorbit, împărtășindu-le harul său.

Uimiți de harul și dragostea ce o emana, unul dinte preoți îi spune: “Haideți să ne rugăm împreună, să spunem rugăciunea Tatăl nostru!”

La care părintele Paisie le răspunde: “Acest lucru nu se poate.”Atunci, preoții catolici mâhniți l-au întrebat: “De ce nu se poate, părinte, să ne rugăm împreună, nu suntem și noi copiii lui Dumnezeu?”

Părintele le răspunde: “Da, sunteți copiii lui Dumnezeu, dar nu sunteți în casa părintească, sunteti afară din casă, rătăciți. Întorceți-vă în casă și vom putea spune Tatăl nostru împreună". (Viața Cuviosului Paisie Aghioritul)

Citește și articolul - Diferența dintre ortodocși, catolici și protestanți. Sf. Paisie Aghioritul, exemplu simplu și clar: Vezi această casă?

Pe Stareţul Paisie l-am cunoscut în anul 1969. Eram un grup de studenţi şi am vizitat Sfântul Munte în Săptămâna Luminată.

În vremea aceea Stareţul locuia la Chilia „Cinstita Cruce” de lângă Mănăstirea Stavronikita. L-am vizitat acolo şi, aşa cum stăteam, unul dintre noi, care îl cunoştea, i-a spus:

– Gheronda, spune-ne ceva!

– Ce să vă spun, măi copile? Eu sunt un nimic. Ce puteţi lua de la mine?

A doua oară când am vizitat Sfântul Munte, am mers din nou la Stareţ. Chilia lui era aşezată într-un loc, pe care, dacă nu-l ştiai, nu puteai s-o afli.

Vedeți continuarea aici!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.