Cum a copilărit Sf. Paisie Aghioritul? Scurt documentar despre un model de viețuire creștină și pentru copiii de azi - Video

Despre copilăria și apropierea sa de Dumnezeu. Cum a copilărit marele sfânt Paisie Aghioritul? Vizionați un documentar despre copilăria sfântului Paisie Aghioritul. Model de viețuire creștină și pentru copiii de azi. Film pentru copii despre Sf. Paisie Aghioritul.

Nevoia de Dumnezeu este firească în om. Aceasta începe încă din pruncie și se menține cu multă străduință și osteneală. Un exemplu grăitor și demn de urmat pentru toți copiii este Cuviosiul Paisie Aghioritul, cel care și-a început călătoria spre Hristos încă din pruncie.

Acest scurt-metraj vine să arate lupta pe care Cuviosul Paisie a avut-o într-un moment de încercare/sminteală și cum a biruit îndoiala după o noapte de priveghere petrecută în Paraclisul Sfintei Varvara.

În pedagogia Sa, Iisus Hristos nu i-a răspuns cererii de a primi un semn, decât numai după ce Cuviosul a devenit hotărât că nu va renunța la dragostea lui pentru Hristos. Abia atunci a văzut Lumina.

Cuviosul Paisie Aghioritul, pe numele de mirean Arsenie Eznepidis, s-a născut la 25 iulie 1924, în localitatea Farasa, la câteva sute de kilometri de Cezareea.

În jurul anului 1950, au început căutările pentru intrarea în monahism. A ajuns în Sfântul Munte Athos. A trecut la cele veșnice pe 12 iulie 1994. Potrivit dorinței sale, a fost înmormântat la Sfânta Mănăstire a Sfântului Ioan Teologul de la Suroti – Tesalonic.

Film pentru copii despre Sf. Paisie Aghioritul. Despre copilăria și apropierea sa de Dumnezeu. Cum a copilărit marele sfânt Paisie Aghioritul?Vizionare plăcută! Sursa: marturieathonita

Video

Citeste si articolul - Ce trebuie să facem când se vorbește contra Bisericii și monahismului? Sf. Paisie Aghioritul ne sfătuiește - Video

Citeste si articolul - Ce le-a spus Sf. Paisie Aghioritul unor catolici care doreau să se roage împreună cu el

Citeste si articolul - Sf. Paisie Aghioritul: Cine face yoga intră într-o stare demonică!

Citeste si articolul - Sf. Paisie Aghioritul: Sărmanii copii se distrug cu diferite teorii și curente, care îi netrebnicesc, îi cuprinde frica, neliniştea și cad pradă drogurilor

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.