Când omul nu face acest lucru, se depărtează de Dumnezeu şi devine ca boul: munceşte, mănâncă şi doarme! Îndemnul Sf. Paisie Aghioritul

Cititi si - Ce le-a spus Sf. Paisie Aghioritul unor catolici care doreau să se roage împreună cu el

Îndemn! ''Să nu lăsăm să treacă ziua fără să facem rugăciune. Dacă vreodată ne simţim istoviţi şi nu ne mai putem îndeplini toate îndatoririle noastre duhovniceşti, să nu tăiem frânghia, adică comunicarea cu Dumnezeu, ci să facem măcar câteva metanii, câteva şiraguri de rugăciuni.

Adică să tragem vreo două rafale, ca să nu ne robească tangalachi (diavolul). Iar după ce ne vom reveni, să începem iarăşi nevoinţa noastră după rânduială. Căci atunci când cineva îşi lasă cele duhovniceşti, dacă nu face măcar câteva metanii, vreun şirag de rugăciuni, se sălbăticeşte.

Citeste si - Sf. Paisie Aghioritul: Sărmanii copii se distrug cu diferite teorii și curente, care îi netrebnicesc, îi cuprinde frica, neliniştea și cad pradă drogurilor

Treburi poate face, rugăciune însă nu. Am observat lucrul acesta. Când omul nu se roagă, se depărtează de Dumnezeu şi devine ca boul: munceşte, mănâncă şi doarme. Şi cu cât se depărtează de Dumnezeu, cu atât mai anevoie devin lucrurile.

I se răceşte inima, după care nu se poate ruga deloc. Iar ca să-şi revină, trebuie să i se înmoaie inima, să înceapă pocăinţa, să se cutremure'' - Sfântul Paisie Aghioritul.

Citiți și - Nu vă risipiți timpul fără folos, fără să-l valorificați în cele duhοvnicești, pentru că veți ajunge să vă sălbăticiți mult! Sfaturile Sfântului Paisie Aghioritul

„Nu vă risipiți timpul fără folos, fără să îl valorificați în cele duhοvnicești, pentru că veți ajunge să vă sălbăticiți mult și nu veți mai putea lucra cele duhovnicești. Veți dori să vă îndeletniciți numai cu treburi sau să discutați sau veți urmări să aflați subiecte de vorbă ca să vă aflați în treabă.

Prin neglijarea rugăciunii și a îndatoririlor duhovnicești, vrăjmașul ne ocupă înălțimile noastre duhovnicești și ne războiește atât trupește, cât și prin gânduri. Și la mireni insist mult asupra simplității, pentru că multe din cele ce se fac nu sunt de trebuință și îi mănâncă stresul.

Le vorbesc de cumpătare și nevoință. Strig mereu: «Simplificați-vă viața și stresul va fugi». Cele mai multe divorțuri de aici pornesc.

Oamenii au de făcut multe treburi, multe lucruri și astfel se amețesc. Lucrează amândoi, tata și mama, și își lasă copiii de izbeliște.

Osteneală, nervi – din probleme mici, scandaluri mari – apoi divorț fără justificare. Acolo ajung. Dar dacă și-ar simplifica puțin viața, ar fi și odihniți, și veseli. Acest stres este o catastrofă.” - Sfântul Paisie Aghioritul.

Citește și - Sf. Paisie Aghioritul: Cine face yoga intră într-o stare demonică! / Pr. Arsenie Papacioc: Nu vă mai înșelați cu yoga! Biserica o consideră erezie!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.