Parintele Radu Herteg: Experienta teologolui Marius Balo este cruda si edificatoare / Eveniment de exceptie la Constanta cu binecuvantarea IPS Teodosie

Teologul clujean Marius Balo, întemnițat pe nedrept în China comunistă timp de 8 ani, între 2014-2022, a fost prezent la Constanța, unde și-a lansat cartea Păturica roz, roman autobiografic.

Evenimentul de excepție a avut loc la Parohia Ortodoxă Sfântul Antonie cel Mare din Constanța, pastorită de părintele Radu Cristian Herteg, originar din Cluj-Napoca.

''Iubiți prieteni,

Am părăsit cu nostalgie minunata Constanța iar acum, după o binecuvântată noapte petrecută în București, mă pregătesc să urc în avion cu destinația Chișinău. Am petrecut trei zile de vis la malul mării, în cetatea în care Apostolul Andrei l-a vestit pentru prima oară pe Hristos acestui neam.

Plimbându-mă pe străzile cochete ale urbei am înțeles de ce Apostolul, odată ajuns aici, s-a oprit preț de mai mulți ani. Este fără doar și poate un loc binecuvântat de Dumnezeu. Privești în jur și vezi biserici, apoi vezi o moschee și chiar ruinele unor așezări greco-romane.

Parfumul seducător al istoriei, poveștile știute și neștiute ale atâtor generații și destine, te copleșește. Ai noroc cu briza răcoritoare a mării care te înviorează și te scoate mereu din toropeala caniculei.

Pescărușii te întâmpină voioși peste tot. Se plimbă agale prin parcări, pe străzi, prin curțile caselor. S-au obișnuit cu oamenii și cu regulile lor.

Unii chiar stau la stop și așteptă culoarea verde a semaforului înainte de a trece strada. Ți se scaldă ochii în zâmbet văzându-i cât sunt de conștiincioși.

Pentru bucuria acestor zile se cuvine să îi mulțumesc unui om și prieten drag, Părintele Radu Herteg, parohul bisericii "Sf. Antonie cel Mare" din Constanța. Îl cunosc de la vârsta de 14 ani, de când eram colegi la Seminar. Este un om cu suflet de copil.

enter image description here Foto Vali Vădănoiu enter image description here

A trecut prin multe încercări, prin ispite și prin suferințe, însă optimismul de pe chipul și din sufletul lui nu s-a împuținat.

Simt însă că necazurile și încercările pe care le-a avut l-au întărit și l-au încredințat de mila și de dragostea Tatălui Ceresc.

Îl îmbrățișez cu drag și cu recunoștință pentru că mi-a oferit acest prilej de a împărtăși credincioșilor povestea propriilor mele încercări și îi doresc putere, sănătate și multe împliniri duhovnicești!

Doresc de asemenea să îi mulțumesc Părintelui Consilier Mircea Cristian Pricop, delegatul Înalt Prea Sfințitului, pentru prezența și frumoasele cuvinte pe care le-a rostit la finalul acestui eveniment de suflet.

Chiriarhului locului, Înalt Prea Sfințitului Părinte Teodosie, se cuvine să îi mulțumim cu aleasă recunoștință nu doar pentru binecuvântarea arhierească de a organiza această întâlnire cu credincioșii constănțeni ci și pentru invitația de a reveni cât mai curând în această minunată eparhie, în mijlocul dreptmăritorilor creștini și a studenților teologi.

enter image description here

Această invitație mă bucură și mă onorează. Mulțumesc și mulțumim împreună pentru toate bunului Dumnezeu! Voi reveni cu bucurie și cu drag!'', a transmis Marius Balo, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI articolul: Cu binecuvântarea ÎPS Teodosie, părintele Radu Cristian Herțeg, fost slujitor în Sydney (Australia), vă invită la un eveniment deosebit, la Parohia Sf. Antonie cel Mare (Constanța) unde va fi prezent Marius Balo

enter image description here

enter image description here

Vă recomandăm să citiți mai articole de pe site-ul ABC Ortodox, printre care următorele:

Citește și - Știrea nemediatizată pe care trebuie să o vadă toată lumea și cei care denigrează, pe nedrept, pe ÎPS Teodosie și Biserica - Foto / Video

Citește și - De nemăsurat folos sufletesc ne-ar fi dacă am lua aminte și urma învățăturile Mântuitorului dăruite nouă prin pilda ÎPS Teodosie!

Citește și - Tema crucială care se vrea ascunsă! ÎPS Teodosie: E sanctuarul neamului românesc - atât de valoros este acest loc și trebuie să îl cinstim! - Video

Citește și - ÎPS Teodosie, îndemn crucial pentru părinți: Cea mai importantă moștenire pe care trebuie să o lase părinții copiilor lor! - Video

Citește și - Pr. Ioan Istrati, mărturie care te va face să lăcrimezi. Ce a făcut ÎPS Teodosie cu niște platouri cu bunătăți de la o masă pusă cu ocazia unui hram

Citește și - ÎPS Teodosie: Nu vă înspăimântați de zvonuri și de tot felul de amenințări! Nu avem de ce să ne temem dacă facem acestea! - Video

Citeste si - Îndemnuri esențiale pe care ni le-a spus pr. Iustin Pârvu pentru a avea folos duhovnicesc

Citeste si - Pr. Iustin Pârvu ne spune de ce trebuie canonizați ''Sfinții închisorilor''! - Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.