Știrea nemediatizată pe care trebuie să o vadă toată lumea și cei care denigrează, pe nedrept, pe ÎPS Teodosie și Biserica - Foto / Video

Prezentăm următoarea știre importantă, care nu a fost mediatizată sau prea puțin observată, deși este de o importanță covârșitoare despre una din acțiunile pe care le face IPS Teodosie pentru tineri și, în general, Biserica Ortodoxă Română, pentru viitorul acestei țări.

''Ieri, 30 mai 2024, a avut loc Festivitatea de premiere a elevilor din mediul gimnazial și liceal care au participat la Olimpiada de Religie, etapa județeană.

Elevii premianți, alături de profesorii îndrumători, consilierul și inspectorii de resort din cadrul Centrului Eparhial și de la Inspectoratul Școlar Constanța, l-au întâmpinat cu dragoste și vădită bucurie pe Inaltpreasfinția Sa, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Ierarhul tomitan, cu bunătatea și modestia, deja cunoscute în inimile celor mici, le-a adresat un părintesc cuvânt de felicitare, a rostit o rugăciune de binecuvântare și, întru răbdare, personal a rostit numele celor peste 180 de premianți, oferindu-le diplome și daruri.

Elevii și profesorii însoțitori s-au bucurat de un bufet bogat pregătit de tinerii de la ASCOR Constanța și de la Seminarul Teologic, prin osteneala Catedralei Arhiepiscopale și a Sectorului Învățământ și activități cu tineretul.

Pentru buna organizare a evenimentului, ne exprimăm recunoștința și aducem cuvenite mulțumiri: -IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului; -Pr. Cons. Marius Murariu și pr. Insp. Doru Emanuel Pantazi de la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul;

-Dl. Prof. Ionuț Lucian Pandele, Inspector Școlar la Religie; -Pr. Prof. Marius Balaban, Directorul Seminarului Teologic din Constanța; -Componenta de presa, media și Radio Dobrogea ale Arhiepiscopiei Tomisului.

Nădăjduim în viitorul bun al educației, al prezenței orei de Religie în școală, care de la an, la an, adună tot mai mulți elevi, dornici de a cunoaște Cartea cărților, Sfânta Scriptură și învățătura de credință, de a înțelege taina iubirii lui Dumnezeu și, prin dragostea lor, de a împărtășii lumii cuvântul despre Dumnezeu. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!'', se arată într-o postare de pe Facebook, pe pagina Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel - Constanța.

Foto

Festivitatea de premiere a elevilor cu rezultete deosebite la olimpiada de religie, oficiata de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța.

Video

Citiți și - De nemăsurat folos sufletesc ne-ar fi dacă am lua aminte și urma învățăturile Mântuitorului dăruite nouă prin pilda ÎPS Teodosie!

Citiți și - Noutate literară de excepție! Invitație la "Povești clasice românești", adaptate în versuri, de Ioan Ciorca - autorul ''Bibliei în versuri de la Cluj''

Citiți și - Faptele bune care trebuie mediatizate: Eveniment surpriză pentru 600 de copii defavorizați organizat de Arhiepiscopia Tomisului

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.