Ne vorbește pr. Ioan Istrati. Cum s-a luptat un pustnic cu un demon și l-a biruit

Părintele Ioan Istrati a relatat o povestire duhovnicească cu un profund înțeles, din care putem extrage învățăminte de un real folos, despre cât de important este nu ne dăm bătuți în fața ispitelor duhurilor necurate și ce arme duhovnicești avem la îndemână noi ortodocșii!

Citește și - ''Las-o mai moale cu minunile astea cu fesul Sf. Ioan Rusul''. Cum a răspuns părintele Ioan Istrati

Textul părintelui Ioan Istrati: ''Un părinte pustnic trăia într-un bordei vechi în Sfântul Munte Athos, aproape de Marea Lavră. O dată pe săptămână cobora la mănăstire, se spovedea și se împărtășea cu Dumnezeieștile Taine.

De 20 de ani de când plecase în pustie, nu văzuse niciun duh, nu fusese tulburat de draci. Se ruga domol toată noaptea, până vedea tihna zorilor. Atunci adormea în brațele lui Dumnezeu.

Într-o noapte a simțit o oboseală strașnică și s-a întins pe laviță. A adormit și a văzut în vedenie un demon mare, ca de zece coți, cum stătea în ușa bordeiului. S-a închinat la repezeală.

Demonul l-a privit aspru și i-a zis: degeaba te rogi. Uite, eu te pot face făcător de minuni. Încă și viitorul ți-l deschid spre vedere. Du-te în lume și împlineste-ți chemarea.

Părintele a plecat ochii în jos și a zis: chemarea mea este rugăciunea. Demonul a zis: și mie îmi place rugăciunea. Uite, în lume, toată suflarea se roagă mie în fiecare clipă. Și am putere să îți dau orice voiești. Pot să te umplu de bani si de slavă.

Părintele a spus: eu mă rog marelui Dumnezeu, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Da, dar nu te aude. De 20 de ani stai aici ca un prost și nimic nu ai izbândit. Nu ești nici stareț, nici arhiereu, nici bani nu ai, nici cinstire de la oameni. Nu te cunosc decât doi șacali și trei bătrâni de la mănăstire. Asta-i viață?

Pustnicul a zis: am izbândit puterea de a te birui cu semnul Crucii. Sunt robul lui Dumnezeu. Mă cunosc sfinții cărora mă rog mereu să mă ajute. Și am cea mai mare comoară din lume: Sfântul Trup al Mântuitorului Hristos în inima mea.

Și am putere asupra ta și îți poruncesc să pieri cu harul Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu. La auzul acestor cuvinte demonul a pierit nevăzut.

Și Părintele a mulțumit lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru viața minunată pe care a trăit-o departe de lumea care se roagă mereu duhului necurat.'' - text scris de părintele Ioan Istrati, pe contul său de Facebook.

Citește și - Părintele Ioan Istrati, moment emoționant până la lacrimi cu un biet copil sfâșiat de durerea pierderii bunicii sale

Citește și - Ce i-a spus o băbuță credincioasă pr. Ioan Istrati: În clipa aceea, lacrimile au ţâşnit involuntar din ochii mei!

Citește și - Minune a Sf. Ioan Rusul. Pr. Ioan Istrati: Doctorii i-au zis că va muri! Cum s-a vindecat o fată care suferea de o boală cumplită!

Citește și - Pr. Ioan Istrati: Programare la Sfântul Ioan. Cum s-a vindecat un bărbat de dureri atroce din cauza pietrelor mari la rinichi

Citește și - ''Eu o să fiu la operație și voi ține mâna doctorului cu bisturiul și vom tăia moartea''. Nouă minune a Sf. Ioan Rusul cu o femeie bolnavă de cancer, relatată de pr. Ioan Istrati

Citește și - Părintele Ioan Istrati: Chirurgul cel minunat a făcut o nouă vindecare cu un bolnav de cancer..., deși doctorul oncolog a zis că nu se mai poate face nimic!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.