'Las-o mai moale cu minunile astea cu fesul Sf. Ioan Rusul'. Pr. Ioan Istrati, răspuns ferm

'Un coleg preot mă sună. Din vorbă în vorbă, îmi zice: am auzit de fesul Sfântului Ioan Rusul. Te rog ceva: las-o mai moale cu minunile astea. Nu e corect față de oameni.

I-am zis: ceeee? Cum s-o las moale? Adică să nu mă mai rog deloc? Noi suntem niște nemernici. Niște amărâți ai soartei. Niște nimeni.

Și vin la noi oameni disperați, cu cancere, cu boli cumplite, cu copiii zdrobiți, cu autism. Ne rugăm ca niște bieți nenorociți, fără orizont, fără merit, fără a ști dacă Dumnezeu vrea să trimită harul, prin desișul de păcate grele, ale noastre și ale celor care ne stau sub patrafir.

Îngânăm câteva rugăciuni pe fugă, întru zdrobirea inimii, dar absolut niciodată nu avem pretenția că știm ceva, că putem ceva. Suntem ca niște frunze purtate de vântul Duhului Sfânt.

Și totuși. În nimicnicia noastră absolută, în iadul pe care ni l-am construit pironiți de iluzii și mândrie, Dumnezeu se pogoară cu smerenie, cu mâinile și picioarele străpunse de piroane, și ne picură în inimă o picătură din Sângele Lui preacurat și ne face să viem din nou.

Nu putem opri iubirea lui Dumnezeu. Nu putem opri adierea Duhului Sfânt.', a scris părintele Ioan Istrati, pe pagina sa de Facebook.

Citește și articolul următor - Pr. Ioan Istrati a relatat MINUNEA vindecării unui copilaș de 5 ani care a avut autism până l-a cunoscut pe doctorul care trebuie... Sf. Ioan Rusul!

Citește și articolul - Supereroul fetiței cu autism! Pr. Ioan Istrati: Minunea Sf. Ioan Rusul cu o fetiță de 4 ani bolnavă cu autism non-verbal total

Citește și articolul următor - Pr. Ioan Istrati: Vă relatez o minune a Sfântului Ioan Rusul în viața mea. Dă, măi, fesul, românului!

'Dă, măi, fesul, românului!

Azi e ziua Sfântului Ioan Rusul, cel mai scump sfânt, ocrotitorul familiei mele (alături de Maica Domnului și de Marele Nicolae), doctorul care a asistat-o pe soră-mea la o naștere 5% șanse viabile și s-a născut o minune de prunc.

Așa că vă zic și eu o minune a sfântului în viața mea. Acum 4 ani, am fost în Insula Evia, la Prokopi, și ne-am închinat la moaștele sfântului doctor fără de arginți. Am fost de multe ori, da acuma, auzisem eu că unele Biserici au fesul sfântului, care este ținut 40 de zile pe capul sfântului.

Așa că am întrebat pe acolo, cum pot face rost de Fesul Sfântului Ioan. Probabil Bisericile din România, care au acest odor, au făcut Bisericii de acolo o donație consistentă, sau poartă hramul sfântului.

Nu știam pe nimeni. Mi-au zis că e unul părintele Ioannis. Părintele Ioannis nu era acolo, doar o doamnă la pangar care vindea lumânări.

Am scris o scrisoare în engleză, în care am spus că sunt un preot român, din Constanța, Ioan, și că vreau fesul sfântului. Am pus și o donație pentru Biserică: 30 de euro.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.