''Ați luat foc, că România este Ortodoxă?" Pr. Calistrat îi pune la punct pe toți cei care atacă poporul român ortodox, adică drept-credincios

Evenimentele religioase organizate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei la Iași, cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, au atras și în acest an sute de mii de pelerini din toată țara, dar și din străinătate.

Însă, ca de obicei, în România sunt și oameni care ''trăiesc în beznă'' (n.red Domnul să îi lumineze!) și nu văd sau nu vor să vadă cu ochi buni credința ortodoxă, singurul liant, factor crucial care mai ține în viață poporul român drept-credincios! Ortodoxia este singurul lucru rămas, care contează!

Prin urmare, acești oameni au adus fel și fel de invective în mediul online creștinilor ortodocși și nu numai, care au venit să se închine la moaștele Sfintei Parascheva. Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a vorbit despre acest subiect și i-a pus la punct.

''S-A DEZLĂNȚUIT IADUL DEMONILOR FĂRĂ DUMNEZEU, ASTĂZI PE PĂMÂNT. Abundă căile de comunicare internautice de ură, jigniri, hule și vorbe triviale, la adresa creștinilor Ortodocși, care au fost în număr de peste 200 de mii, dar încă vor mai veni la Cinstitul trup sfințit al Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva.

Ați luat foc, că România este Ortodoxă? Vă deranjează că poporul românesc a păstrat în suflet profunzimea și frumusețea Ortodoxiei?

Spre marea insatisfacție a multor minți veninoase, atee, fără Dumnezeu, România este o țară profund creștină, cu un suflet românesc sănătos și Ortodox.

Mulțumim poporului român că nu a pierdut Calea, Adevărul și Viața, adică pe Hristos Cel Rastignit și Înviat. Sfântă Cuvioasă Parascheva ai milă de toate mințile rătăcite și întunecate, pune cuvânt la Hristos Domnul să le ajute să găsească calea luminii și a mântuirii!

Vindecă toți necredincioșii de orbirea sufletească a minților și a ochilor lor închiși la cuvintele Adevărului Veșnic'', se arată în descrierea unui clip de pe pagina de Facebook, acolo unde se postează des activitatea părintelui Calistrat. În clipul atașat acestei descrieri vorbește părintele Calistrat vorbește în detaliu despre acest subiect.

Citește și - Pr. Calistrat: Noi suntem exact, ştiţi cum? Şi Iisus Hristos a demonstrat acest lucru!

Citește și - Medicii universitari atei, care mă vedeau că îmi revin, spuneau că este o minune dumnezeiască!' / 'Sf. Parascheva m-a operat la ochi prin mâinile doctoriței'

Video

Vezi și - Imaginile care te lasă, efectiv, fără cuvinte de la Pelerinajul la Sfânta Parascheva! ABC Ortodox: Acest nucleu de credință ortodoxă impresionant ne dă nădejdea că... - VIDEO

Citește și - Părintele Calistrat critică aspru părinții care își uită copiii în fața telefoanelor mobile: Acelea se numesc creiere prăjite!

Părintele Calistrat Chifan spune că părinții care își lasă copiii în fața telefonului fac o mare greșeală, afectându-le dezvoltarea micuților.

Părintele consideră faptul că este mai bine ca părinții să acorde atenție copilului și să facă împreună activități, decât să îi pună în față un telefon.

„Avem copii, care până la 7 ani, ce știu să facă? Să urle, să țipe și ce spune mama: dă-i telefonul să tacă. Acelea se numesc creiere prăjite. De-acolo a început dinamica greșelii, nu că ți-a descoperit ție psihologul traume din copilărie.

Trauma din copilărie este lipsa de program a părinților cu copiii în educație. Ai venit acasă și-ai pus telefonul pe mute, apoi te joci cu el, îl înveți să deseneze, să coloreze, spui cu el câteva cuvinte, spui cu el câteva fraze, spui cu el un capăt de poezie, de rugăciune, etc.

Dacă până la 7 ani i-ai deschis orizontul cunoașterii, n-ai nicio treabă cu el, la școală prinde tot”, a spus părintele Calistrat Chifan la o emisiune de la BZI Iași.

Citește și - Pr. Calistrat, sfaturi pentru o căsnicie fericită: Dacă aveți asta, veți sta împreună! Dacă nu, vă veți certa de la primul parfum, de la primul salariu... - Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.