Pr. Calistrat, sfaturi pentru o căsnicie fericită: Dacă aveți asta, veți sta împreună! Dacă nu, vă veți certa de la primul parfum, de la primul salariu... - Video

'Noi avem tendinţa de a spune că tinerii sunt răi.. Nu! Sunt ispitiţi! Sunt ispitiţi în raport cu vârsta spirituală a lor. Pentru că dacă un tânăr sau o tânără, a gustat virtuţile spirituale, a gustat elementele de credinţă, el va fi un om serios. Un bărbat când se căsătoreşte fără să fi cunoscut o femeie niciodată, cu o fată care nu a cunoscut un bărbat niciodată, ei sunt direct sub binecuvântarea Duhului Sfânt, şi vor avea o familie temeinică!

Ce au pierdut dacă au făcut lucrul ăsta? Nimic! Ceea ce au descoperit după cununie, descopereau până în cununie. Dar aşa ce au descoperit? Puterea de legătură sufletească şi binecuvântarea lui Dumnezeu peste familie. De ce? Pentru că, dacă femeia aceea n-a cunoscut nici un bărbat, până la căsătorie, şi bărbatul n-a cunoscut nici o femeie până la căsătorie, atât de mult se ataşează unul de altul, încat nu se mai despart niciodată.

Dar în momentul în care ea a cunoscut 50 de bărbaţi şi el a cunoscut 50 de femei, ei când se căsătoresc, n-au niciodată ce să simtă. Ei sunt sătui de păcat, de poftă şi de actul în sine. Iar pentru dânşii căsătoria rămâne un banal stimul economic. Trebuie să-i vadă rudele şi prietenii că au dansat la nuntă.. Şi culmea, nu trece mult timp şi se despart! Ce- au câştigat? Nimic!

Pentru că Dumnezeu nu poate coborî Binecuvântarea Duhului Sfânt peste grămezi de păcat. Pentru că ei s-au căsătorit din pură schemă socială, pentru că au mai strigat mama şi tata.. "Adună-te mai copile la casa ta să fii şi tu în rând cu lumea! Fă şi tu un copil să avem un nepot.." Şi toată lumea se întreabă. "Oare ăştia stau împreuna?" Dacă au credinţă, stau! Dacă nu, se ceartă de la primul parfum, de la primul salariu..', a spus părintele Calistrat.

Vezi declarațiile complete aici - VIDEO

enter image description here

Alte sfaturi de la părintele Calistrat Chifan

'Noi, prin porunca Scripturii, avem scris: „Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul.” Acum, din punct de vedere natural, căsătoria ce este? Însoțirea cu o persoană de partea adversă, adică soț – soție, femeie – bărbat. Apare atracția biologică, în primul rând, care este naturală, firească. Două păsări își fac un cuib, scot puii, vulpea își face un bârlog, își pune puii, lupoaica, leoaica, orice altă ființă.'

'La noi, prin Nunta de la Cana Galileei și mai înainte, chiar în Vechiul Testament, prin binecuvântarea părinților punând mâinile cruciș, nunta a fost binecuvântată de Dumnezeu, pentru că din ea se naște neamul omenesc. Ca drept dovadă că Dumnezeu i-a spus personal lui Adam: „Cunoaște pe Eva, femeia ta și nașteți fii.” Adică arătând că așa dăinuie neamul omenesc.', a declarat părintele Calistrat Chifan în cadrul unei emisiuni.

„Faptul că astăzi avem mai multe mode sau mai multe paradigme în ce privește căsătoria, apare următorul lucru. Eu le-am prins pe toate și pot vorbi despre toate. În anii ’70, ’73, ’75 până în ’80, fata, dacă trecea de 18 sau 19 ani, deja era o nenorocire, era bătrână. Ce era în această tradiție rămasă naturală? Te mărită și te însoară cât ești numai foc și pară și să ai tot ce-are o floare, și parfum, miros, culoare.

Deci în momentul în care tu auzi un „te iubesc”, tresari, te-a pupat un băiat, tremuri, vezi un băiat frumos, îți sclipesc ochii. Normal că la 30 de ani nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească, pe care ai avut-o în tinerețe, când aveai 18, 19 sau 20.', a mai spus părintele Calistrat Chifan.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.