Pr. Calistrat: Noi suntem exact, ştiţi cum? Şi Iisus Hristos a demonstrat acest lucru!

Părintele Calistrat: „Se duc oamenii, aleargă, se suie în câte 60 de autocare şi toate-o iau la părintele Arsenie Boca la mormânt şi spun:

– Uite ia! Am fost la părintele Arsenie Boca! – Da! Ai sărutat crucea, te-ai închinat, ţi-ai dat pomelnic… dar ţi-ai schimbat viaţa? Ai fost la Sihăstria, la mormântul părintelui Cleopa. Ţi-ai schimbat cu ceva viaţa? Ai fost la mormântul lui Arsenie Papacioc. Ţi-ai schimbat viaţa? Ai fost la mormântul Sfânt, la Ierusalim! Ţi-ai schimbat viaţa?

Fă-ţi pravila! Fă-ţi canonul! Fii credincios! Fii evlavios! Fii demn! Fii om! Fii bun! Fii blând! Nu urî! Nu duşmăni! Nu pârî! Nu face rău! Nu scârbi! Nu jigni! Şi-atunci, sfântul din tine, va da lumina de care tu ai nevoie, şi omul lăuntric din tine te va scoate la lumină.

Noi suntem exact, ştiţi cum? Ca un măr frumos şi roşu pe deasupra şi viermănos înăuntru. Putregaiul stă in noi! Şi Iisus Hristos a demonstrat acest lucru:

–O fariseilor şi cărturarilor făţarnici! Pe deasupra păreţi morminte văruite dar înlăuntrul vostru este numai putoare şi păcat! Ei, aşa şi noi oamenii: noi vrem să ne credem credinciosi, vrem să ne credem deştepţi, ne dăm cu părerea, osândim, judecăm, catalogăm, noi cunoaştem tot.”

Citeste si - Ești în depresie? Te simţi anxios şi tulburat? Iată ce trebuie să faci - Părintele Calistrat, sfaturi / Video

''Să-L caute pe Dumnezeu, să se regăsească pe ei. Din Filocalie ne arată, noi când ne-am născut, când am ieșit din mama noastră, am ieșit cu patru calități: demnitatea, bărbăția, cumpătarea și înțelepciunea. Astea patru calități ne țin pe noi pe pământ. Dacă ești bărbat și nu ți-e frică, că frica-i de la diavol, învingi orice și ai curaj să mergi înainte'', a spus părintele Calistrat.

'Vă fac o singură afirmație: Ați văzut, la ora actuală, câtă lume se plânge de anxietate, depresie și boli psihice? Din ce cauză? S-a instalat de la stres necontrolat frica. Tu, ca om, când ai în tine demnitate, tu trebuie să păstrezi patru principii ale demnității: valoarea lucrurilor pe care le faci să le faci ca pentru Dumnezeu și dacă le faci corecte, Dumnezeu le scrie în cartea vieții și tu nu le-ai făcut degeaba, valoarea ta ca om în fața lui Dumnezeu.

Cum spune apostolul Pavel? Spune cea mai tare vorbă: „Nu eu trăiesc, Hristos trăiește în mine”. Și iarăși spune Grigore Teologul, n-aș vrea să greșesc: „Doamne, pentru tine exist, trăiesc și cânt.', a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI Live.

'Și alt far al demnității, taci tu să vorbească faptele tale, că vorba sună, fapta tună, ăsta-i marele Iachint, sfântul Putnei, ultimul stareț venerabil al Putnei, un adevărat trăitor în Hristos. Și ultima, mai mare decât toate, a demnității:

„Nu ce părere au oamenii despre tine, aia este egală cu 0, ce părere are Dumnezeu despre tine. Dacă eu astăzi sau stăm aici amândoi și în fața noastră apare Dumnezeu, noi avem curajul să-L putem privi în ochi? Îi putem răspunde la întrebarea pe care ne-ar pune-o: „Mă slujești sau Mă chinuiești? Mă slujești sau mă hulești?

'Vă fac o singură afirmație: Ați văzut, la ora actuală, câtă lume se plânge de anxietate, depresie și boli psihice? Din ce cauză? S-a instalat de la stres necontrolat frica.

Tu, ca om, când ai în tine demnitate, tu trebuie să păstrezi patru principii ale demnității: valoarea lucrurilor pe care le faci să le faci ca pentru Dumnezeu și dacă le faci corecte, Dumnezeu le scrie în cartea vieții și tu nu le-ai făcut degeaba, valoarea ta ca om în fața lui Dumnezeu.

Cum spune apostolul Pavel? Spune cea mai tare vorbă: „Nu eu trăiesc, Hristos trăiește în mine”. Și iarăși spune Grigore Teologul, n-aș vrea să greșesc: „Doamne, pentru tine exist, trăiesc și cânt.', a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI Live.

'Și alt far al demnității, taci tu să vorbească faptele tale, că vorba sună, fapta tună, ăsta-i marele Iachint, sfântul Putnei, ultimul stareț venerabil al Putnei, un adevărat trăitor în Hristos. Și ultima, mai mare decât toate, a demnității:

„Nu ce părere au oamenii despre tine, aia este egală cu 0, ce părere are Dumnezeu despre tine. Dacă eu astăzi sau stăm aici amândoi și în fața noastră apare Dumnezeu, noi avem curajul să-L putem privi în ochi? Îi putem răspunde la întrebarea pe care ne-ar pune-o: „Mă slujești sau Mă chinuiești? Mă slujești sau mă hulești?', a mai spus părintele Calistrat Chifan. Vezi și Video - pe aceeași temă aici!

Citeste si - Pr. Calistrat, sfaturi pentru o căsnicie fericită: Dacă aveți asta, veți sta împreună! Dacă nu, vă veți certa de la primul parfum, de la primul salariu... - Video

Citeste si - Părintele Calistrat îl pune la punct pe Baconsky: Aș fi așteptat să fiți mai vehement la „Referendumul pentru familie“ sau încă sunteți... ?!

**Citeste si - Părintele Calistrat pune punctul pe ''i'' și arată vinovații după ce s-a întâmplat la Untold **

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.