Părintele Calistrat critică aspru părinții care își uită copiii în fața telefoanelor mobile: Acelea se numesc creiere prăjite!

Părintele Calistrat Chifan spune că părinții care își lasă copiii în fața telefonului fac o mare greșeală, afectându-le dezvoltarea micuților.

Părintele consideră faptul că este mai bine ca părinții să acorde atenție copilului și să facă împreună activități, decât să îi pună în față un telefon.

„Avem copii, care până la 7 ani, ce știu să facă? Să urle, să țipe și ce spune mama: dă-i telefonul să tacă. Acelea se numesc creiere prăjite. De-acolo a început dinamica greșelii, nu că ți-a descoperit ție psihologul traume din copilărie.

Trauma din copilărie este lipsa de program a părinților cu copiii în educație. Ai venit acasă și-ai pus telefonul pe mute, apoi te joci cu el, îl înveți să deseneze, să coloreze, spui cu el câteva cuvinte, spui cu el câteva fraze, spui cu el un capăt de poezie, de rugăciune, etc.

Dacă până la 7 ani i-ai deschis orizontul cunoașterii, n-ai nicio treabă cu el, la școală prinde tot”, a spus părintele Calistrat Chifan la o emisiune de la BZI Iași.

Citește și - De acasă și de la Biserică trebuie să vină atitudinile de bază ale copilului, apoi de la școală - Învățăturile părintelui Serafim Rose

Citește și - Educația copiilor începe din momentul conceperii lor. Ce ne îndeamnă Sfinții Părinți

Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că exemplul părinților pentru copiii lor este totul. De exemplu, modul în care vorbesc soțul și soția îi va influența pe copii. Dacă soțul o insultă, o atacă, o înjură pe soție și viceversa, copiii sunt răniți și se obișnuiesc să se comporte astfel.

Respectul, dragostea, ascultarea sunt cel mai bine inspirate către copil prin exemplul personal al prinților. Acestea sunt greu de predat în cuvinte seci.

Este foarte diferit să faci ceea ce ți se spune din frică, disciplină, constrângere sau obligație și cu totul altceva să preferi voința celuilalt în locul iubirii.

La lecții, jocuri, sport, copiii ar trebui să fie învățați de mici că bunurile se dobândesc prin efort, trudă, luptă, efort, dificultate, răbdare și perseverență.

Așadar, nu este corect să le prezentăm totul cu ușurință. Este bine să-i învățăm să încerce, să ceară ajutorul altora, să se smerească, să se complimenteze, să iasă din individualism, egoism și avariție.

Copilul va învăța cum reacționează părintele la boală, durere, dificultăți, lipsuri și întârzieri și va acționa în mod similar.

Sfântul Ioan Gură de Aur spune că o mustrare cu o privire severă sau un cuvânt este suficient pentru pedeapsă. Violența, mânia, furia sunt păcate și din rău nu vine binele. Vezi continuarea aici!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.