Minunata mărturie a pr. Ioan Istrati care ne aduce aminte cine este cu adevărat ÎPS Teodosie! Axios!

Dacă mai era cazul sau nu, în rândurile de mai jos vă invităm să citiți o nouă mărturie a părintelui Ioan Istrati despre ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului și misiunea sa neîntreruptă în slujba Lui Dumnezeu și a semenilor.

Acesta este doar un caz care arată extrem de clar cine este cu adevărat ÎPS Teodosie, nu imaginea falsă pe care încearcă (unii în zadar) să i-o facă.

Mai jos aveți și câteva linkuri cu articole postate pe ABC Ortodox cu mărturii despre ÎPS Teodosie, dar și articole cu sfaturi, îndemnuri atât de utile pentru omul contemporan!

Postarea părintelui Ioan Istrati: ''Depresivu'. Acum un an, mă sună Înaltpreasfințitul Teodosie. Când pot să vin. M-am suit în mașină și am plecat. Acolo Înaltul era cu un student pricăjit, foarte trist și care se uita în jos mereu.

Ierarhul m-a luat deoparte și mi-a zis: vreau să te rog mult de tot ceva. Uite, băiatul ăsta are niște probleme de sănătate mari, are și o depresie cumplită, gânduri de suicid, n-are părinți, e sărman. L-am ajutat eu în facultate. Dar are lacune mari. Nu poate învăța prea mult singur.

Săptămâna viitoare are examenele de licență. O să-l mănânce de viu. Mai ales ...x Te rog, stai cu el, învață-l, reamintește-i, sistematizează un pic cu el la trei materii.

Te rog eu mult. Ierarhul avea ochii umezi. Cât de infinit de diferit era față de dumnezeii de carton plini de țâfnă, fală, scârbă față de supuși.

N-aveam niciun chef să stau cu un bezmetic zile întregi să-l învăț teologie. Dar de dragoste față de ierarh, și de rugămințile lui, am acceptat.

Am stat vreo patru zile câte 6 ore cu băiatul. Avea găuri serioase în fuselaj. Cel puțin hristologia îi era aproape străină. Nu știu cum se strecurase patru ani. Era trist, abătut, plângea dacă ridicam tonul, dar avea memorie bună și logică faină.

Era sesiune și sălile facultății erau goale. Încet, încet începea să învețe. La examen, în fața comisiei, răspundea incisiv, se exprima cursiv. Profesorii își dădeau coate. Nu era ăla timid, depresiv?

A luat note foarte bune. Când am terminat examenele, stătea și mă aștepta afară. Tremura. Mi-a sărutat mâinile. Voia să îmi dea cadou o sticlă de vin. Am zis: bea-o tu cu colegii, de bucurie că ai reușit.

Și mulțumește lui Dumnezeu mereu și Înaltpreasfințitului Teodosie că te-a văzut și te-a ajutat. Mi-a zis: Înaltul din primul an mi-a plătit căminul și mâncarea. Eu nu am părinți. Doar o bunică bolnavă.

Ierarhul a văzut în el credincioșia, timiditatea, sensibilitatea, dorul după Dumnezeu. L-a crescut. I-a dat curaj. Luna trecută l-a hirotonit pentru o parohie micuță. M-am simțit minunat când l-am văzut sub omofor, primind harul de a sluji toată veșnicia lui Dumnezeu'', a scris părintele Ioan Istrati, pe pagina sa de Facebook.

*nota ABC Ortodox. Acesta este un exemplu elocvent, din zecile, sutele, miile de cazuri în care ÎPS Teodosie ajută copii, elevi sărmani, orfani sau din medii defavorizate.

Citește și - Pr. Ioan Istrati, mărturie care te va face să lăcrimezi. Ce a făcut ÎPS Teodosie cu niște platouri cu bunătăți de la o masă pusă cu ocazia unui hram

Citește și - ÎPS Teodosie nu dă sfaturi scandaloase, nici rușinoase! Arhiepiscopia Tomisului, cu referire la sfatul dat de ÎPS la o femeie care se plângea că soțul o abuzează psihologic: ''Dezavuăm interpretările pline de reproş care... ''

Vedeți și răspunsuri duhovnicești atât de necesare ale ÎPS Teodosie la dileme și frământări ale omului contemporan - Video

Citește și - Noua descriere exemplară a Pr. Ioan Istrati despre IPS Teodosie la care merită să luăm aminte: Inima rugătoare a acestui...

Citește și - Să ia aminte toţi cei care îl hulesc sau îl jignesc, fără să cunoască adevărul despre ÎPS Teodosie. Pr. Ioan Istrati: Aceasta este mărturia mea!

Citește și - Mărturie care te va face să lăcrimezi. Ce a făcut ÎPS Teodosie cu niște platouri cu bunătăți de la o masă pusă cu ocazia unui hram

enter image description here

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.