Rugăciunile la Sfânta împărăteasă, cea întocmai cu apostolii, prăznuită azi, 11 iulie, ajută pe cei singuri să se căsătorească!

Împărăteasa Olga, deși că a fost crescută în păgânătatea închinării la idoli, a fost deprinsă întru bună învățătură de părinții cinstiți, pentru că era foarte înțeleaptă și întreagă la minte.

Sfânta Olga, împărăteasa, cea întocmai cu apostolii, Rusia - 11 iulie. Sfânta Olga şi Sfântul Vladimir, nepotul său (pomenit la 15 iulie), sunt cei care au încreştinat poporul rus. Ea este considerată protectoarea familiilor si ajută pe cei singuri sa se căsătorească. Vezi mai jos detalii și câteva linkuri extrem de utile despre Marea Taină a Căsătoriei!

Aceasta s-a născut în preajma anului 890, iar în anul 903 deveni soţia prinţului Igor al Kievului. În anul 945, prinţul Igor fu omorât de slavii din Volinia, iar Olga trebui să se aşeze pe tron, căci fiul ei nu împlinise vârsta cuvenită.

Vreme de 15 ani, sfânta împărăteasă arătă multă iscusinţă în conducerea poporului rus. Ea reuşi să îşi apropie suspuşii, reunind triburile izolate într-un stat puternic.

În anul 945 ajunse la Constantinopol unde a fost preţuită pentru frumuseţea şi înţelepciunea ei. Slujbele săvârşite în Catedrala Sfânta Sofia avură un ecou puternic în inima ei, căci primi Sfânta Taină a Botezului cu numele Elena.

Patriarhul Teofilact o numi atunci binecuvântată între femeile Rusiei, căci a renunţat la întuneric şi a iubit Lumina, iar poporul rus o va binecuvânta până la cei mai îndepărtaţi urmaşi.

enter image description here

Întoarsă acasă, împărăteasa începu să propovăduiască dreapta credinţă în rândul supuşilor săi, ridică locaşuri de slujire, printre care şi Catedrala Sfânta Sofia din Kiev, unde se află până astăzi o părticică din lemnul Sfintei Cruci dăruite de patriarhul Teofilact sfintei împărătese, pe care scrie până astăzi „Sfânta Cruce pentru renaşterea poporului rus, primită de prinţesa nobilă Olga“.

Spre marea mâhnire a împărătesei o parte dintre supuşi nu primiră dreapta credinţă, iar din familia sa numai nepotul său Vladimir primi Botezul creştin.

În 969, sfânta îşi află odihna plecând la cele veşnice şi fiind înmormântată în Biserica Adormirii Maicii Domnului din Kiev.

După un veac, trupul său a fost aflat nestricat răspândind bună mireasmă, mărturie pentru buna mireasmă a vieţuirii şi a propovăduirii sale, fiind cea dintâi proslăvită cu sfinţii de Biserica Ortodoxă Rusă.

Rugaciunea la Sfânta Olga ajuta pe cei singuri sa se casatoreasca avand casatorie binecuvantata!

Sfânta Olga este ocrotitoarea casatoriilor si femeilor singure ce vor sa se casatoreasca. Protejeaza mamele si ajuta mamicile cu copi-protejand copii de necazuri. Ajuta la o casatorie reusita si binecuvantata!

Ajuta la intoarcerea sotului in familie, grabnic tamaduitoare de toate bolile, ocrotitoarea casatoriilor!

Citește și - Marea greșeală pe care o fac azi tinerii, când vor să se căsătorească. Criteriile alegerii unui soț/unei soții

Citește și - Cum te pregătești cu adevărat pentru o căsătorie fericită - Video

Citește și - De ce se despart tinerii la un an sau doi după ce s-au cununat? Pr. Ilarion Argatu ne răspunde

Citește și - Pr. Iustin Pârvu: Abaterea de la morala căsătoriei și a relațiilor de prietenie ne-au adus la prăbușirea societății noastre

Citește și - Ce trebuie să facă înainte de cununie cei care au trăit ani la rând necununaţi? Pr. Ilaron Argatu, sfaturi importante despre căsătorie

Citește și - Pr. Sofronie Saharov, despre scopul căsătoriei și cum trebuie educați copiii

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.