Top 10 sfaturi cum să ne facem viața mai frumoasă în scurta călătorie de pe pământ...

Câteva modalități prin care să îți îmbunătățești fiecare zi în călătoria asta scurtă de pe pământ...

1.Primul gând, după ce te trezești din somn, să fie la Hristos. Sfântul Porfirie spunea: "Nu vă ocupați mintea cu întunericul, deschide fereastra ca să intre lumina."

2.Rugăciunea. Te poți ruga și atunci când faci lucruri simple în fiecare zi. De pildă, un monah spunea rugăciunea lui Iisus când cobora scările de la metrou, care îi aminteau de coborârea la iad. Gândește-te de câte ori ai putea rosti rugăciunea la fiecare treaptă.

3.Să nu vezi fiecare zi ca pe o rutină. Pentru creștini, fiecare zi e o surpriză. Până seara Dumnezeu va face ceva și îți va transmite un mesaj. Viața să nu curgă monoton și banal...

4.Să ne apropiem de oameni cu mai multă iubire. 5.În fiecare zi să îți faci puțin timp pentru liniştire, chiar și 10 minute. Să nu privești viața din perspectiva ritmurilor amețitoare. Și atunci, vei auzi glasul lumii lăuntrice, pentru că atunci când e furtună nu poți privi limpede adâncul mării.

6.Neliniștea pleacă prin amintirea morții. Dacă te gândești la sfârșitul tău, te debarasezi de lucrurile neimportante. Acest gând ne aduce cu picioarele pe pământ și ne face să fim realiști. Atunci te smerești, iar stresul pleacă.

7.Să ne gândim că nu suntem singuri. Îi avem pe Sfinți. Putem să ne rugăm lor și să le cerem să mijlocească pentru noi.

8.Să facem la sfârșitul fiecărei zile o mică cercetare de sine. Așa cum Sfântul Dorothei făcea, scriind pe cine a rănit, pe cine a supărat, iar astfel încerca să se schimbe, să se îndrepte.

9.Să privim fiecare zi ca pe un dar al lui Dumnezeu mulțumind cu recunoștință și pentru lucrurile mărunte.

10.În fiecare zi să ne gândim că Cineva, în urmă cu 2000 de ani, S-a răstignit pentru noi. Iar acest lucru te va face să simți că Dumnezeu te iubește foarte mult.

Dacă sufletul tău se va liniști și se va smeri, chiar și în ultimul ceas, Hristos ți Se va revela și te va ajuta. ... cam așa zicea Mitropolitul Antonie de Suroj.

Citește și - De unde vine tristețea, ''boala secolului'', care poate duce la depresie

Citește și - ''Boala secolului'', a omului modern, face ravagii și în România. ÎPS Teodosie: Așa se poate scăpa! - Video

Citește și - ''Cel rău se va strădui întotdeauna să ne aducă într-o stare de anxietate, de tulburare interioară, pentru ca să ne despartă de Dumnezeu'' - mitropolitul Antonie de Suroj

Citește și - Depresia, boală a sufletului. Tratamentul care nu dă greș

Citește și - Depresia, boala secolului. Sfinții Părinți ne oferă metoda de curăţire a sufletului și a minții

Citește și - De ce este atât de greu să trăim creştineşte aici şi acum? Ne vorbește Sf. Cuvios Sofronie Saharov

Citește și - Sf. Paisie Aghioritul: Bine că există viaţa de dincolo. Cu neliniştea asta de acum, oamenii dacă ar fi trăit 800-900 de ani, ca în vremea lui Noe, ar fi trăit un mare iad

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.