''Boala secolului'', a omului modern, face ravagii și în România. ÎPS Teodosie: Așa se poate scăpa! - Video

Podcastul de Dialog duhovnicesc - cu ÎPS Teodosie este transmis în direct, în fiecare joi, începând cu orele 18, pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost chestionat cu următoarea întrebare de către o credincioasă, la cea mai recentă ediție a emisiunii: ''Se poate scăpa de tristețe? Unii oameni sunt mai triști, melancolici. Duhovnicul mi-a spus că sunt tristă, dar vreau să mă schimb, să fiu veselă.''

''Sigur că se poate scăpa de tristețe. Unde nu este Dumnezeu este tristețe! Dumnezeu este bucurie. Dacă te rogi și dacă ai credință, îl simți și trăiești cu Dumnezeu, în fiecare zi, nu ai cum să fii trist! Dumnezeu este bucurie. Trebuie să rămâi cu Dumnezeu în permanență. Tristețea e de la cel rău, bucuria este de la Dumnezeu!'', a răspuns ÎPS Teodosie.

Citește și articolul - Depresia, boala secolului. Sfinții Părinți ne oferă metoda de curăţire a sufletului și a minții

'Tristețea provoacă cel mai mare rău pentru că ne desparte de Dumnezeu și de semeni! Scăpăm dacă trăim cu Dumnezeu într-o rugăciune și trezvie continuă! Nu putem să fim triști atunci când suntem cu Dumnezeu!'', a mai spus ÎPS Teodosie, la o întrebare asemănătoare despre cum scăpăm de tristețe, într-o altă ediție a emisiunii.

Citește și articolul următor, tot pe această temă a depresiei, tristeții, anxietății: Cum scap de atacuri de panică, frică și depresie? ÎPS Teodosie, sfaturi către o creștină care suferă de aceste boli tot mai des întâlnite.

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, la o altă ediție a Dialogului duhovnicesc cu credincioșii: 'Mă numesc Alina, am 41 de ani și de vreo 6 ani fac atacuri de panică. Mă lupt cu frica.

Mă speriu de orice durere. Am fost și la psihiatru, care mi-a dat un tratament, dar îmi e teamă să îl iau. Îmi este frică să nu îmi facă și mai rău. Am făcut depresie.

Am duhovnic la o mănăstire de 3 ani. Am făcut canonul, mă spovedesc, mă împărtășesc. Când fac aceste atacuri de panică nici nu pot să mă mai rog. Sunt epuizată și nu mai știu cum să ies din această situație, vă rog să îmi dați un sfat!'

Răspunsul ÎPS Teodosie: 'Dacă ați avea o rugăciune continuă... să nu întrerupeți rugăciunea și să îl simțiți pe Dumnezeu ca fiind scutul dumneavoastră!

Să simțiți acel fior că Dumnezeu nu vă părăsește niciodată! Aceasta să probați prin mintea trează și inima mereu emoționată!

Atunci nu ar mai fi loc de această panică! Cu rugăciune multe se pot face!', a răspuns ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Podcastul de dialog cu credincioșii - „Cuvântul ierarhului”.

Citește și articolul - Cum scăpăm de frică. ÎPS Teodosie: Rugăciunea să fie scut! Atrag tot timpul atenția să nu...

Citește și articolul - Depresia este un duh! De aceea medicii și psihologii nu îi găsesc leac...

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.