Atenție, creștini ortodocși! E cel mai mare pericol al secolului nostru! Mărturii ale Sfinților Părinți care au fost categorici contra ecumenismului!

Mare atenție, dragi creștini ortodocși, să nu cădeți în plasa rafinată a ecumeniștilor, care vor să distrugă Adevărul de credință, adică Ortodoxia! Vă invităm să citiți ce au spus câțiva Sfinți Părinți contemporani ai Bisericii și nu numai:

Pr. Dumitru Stăniloae: „Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un cuviosul Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre”.

Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: „Eu sunt împotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru”.

Pr. Ilie Cleopa: „Noi ortodocșii suntem puțini, dar suntem Biserica întreaga. Nouă nu ne lipsește nimic! Noi n-avem ce împrumuta de la protestanți, dar nici de la catolici! Ei să vină la noi, nu noi la ei”.

Pr. Iustin Parvu: „Ecumenismul nu e născut din părerile bisericilor, ci din gândirea proprie a unor păstori ce nu au nimic profund creștin și religios în ei, ci doar o viața politică”.

Pr. Arsenie Boca: „Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Căderea Bisericii prin slujitorii ei. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa”.

Cuviosul Porfirie Kavsokalivitul: „Sfinții sunt anti-ecumeniști. Oare sunt și ei „fanatici sau habotnici” după gândirea unora de azi”.

Cuv. Paisie Aghioratul: „Cu durere în suflet mărturisesc că, dintre toți filounioniștii (ecumenistii) pe care i-am cunoscut, nu am văzut pe nici unul să aibă nu miez, dar nici măcar coaja duhovnicească. Cu toate acestea, știu să vorbească despre dragoste și unire, deși ei înșiși nu sunt uniți cu Dumnezeu, fiindcă nu L-au iubit”.

Sf. Efrem Sirul: „Vai acelora care se întinează cu blasfemitorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeieștile Scripturi! Vai de cei ce murdăresc sfânta credință cu eresuri sau încheie vreo înțelegere cu ereticii!”.

Pr. Arsenie Papacioc: „Sunt împotrivă! Pe viață și pe moarte împotrivă! Ce ecumenism?”

Pr. Adrian Făgețeanu: „Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX.”

Sfântul Iustin Popovici: „Ecumenismul este numele de obște pentru creștinismele mincinoase, pentru bisericile mincinoase ale Europei apusene. În ele, se află cu inima lor toate umanismele europene, cu papismul în frunte; iar toate aceste creștinisme mincinoase, toate aceste biserici mincinoase nu sunt nimic altceva decât erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obște este acela de atot-erezie (pan-erezie).

De ce? Fiindcă de-a lungul istoriei, feluritele erezii tăgăduiau sau sluțeau anumite însușiri ale Dumnezeu-Omului Domnului Hristos, în timp ce ereziile acestea europene îndepărtează pe Dumnezeu-Omul în întregime și pun în locul lui pe omul european, în aceasta privință nu e nici o deosebire esențială între papism, protestantism, ecumenism și celelalte secte, al căror nume este legiune”.

Citește și - ''Chipul este blând, dar intenţia lui este perfidă''. Cuvântul pr. Gheorghe Calciu care ar trebui să ne dea de gândit despre ecumenism

Citește și - Pr. Petroniu Tănase, despre ecumenism: Nu poate să fie dragoste fără de Adevăr!

Citește și - Mărturisirea de credință a ÎPS Teodosie, întrebat despre ecumenism: Aceasta spun Sfintele Canoane!

Citește și - Cine formulează toate aceste acuzații contra Ortodoxiei? Pr. Savatie Baștovoi demontează nebunia ecumenistă de unire a Ortodoxiei cu alte erezii

Citește și - Ce le-a spus Sf. Paisie Aghioritul unor catolici care doreau să se roage împreună cu el

Citește și - Pr. Ioan Istrati: Pentru că îi iubim atât de mult pe catolici și vrem să se mântuiască, trebuie să le spunem aceste lucruri!

Citește și - Diferența dintre ortodocși, catolici și protestanți. Sf. Paisie Aghioritul, exemplu simplu și clar: Vezi această casă?

Citește și - Mântuitorul Hristos și Maica Domnului i-au dat înapoi Evanghelia și omoforul Sfântului Nicolae, în închisoare, după ce i-au fost luate în urma palmei date ereticului Arie

Citește și - ''Păcătos sunt, dar nu eretic''. Diferența dintre păcatul personal și erezie

Se spunea despre avva Agathon, că s-au dus oarecare la dânsul, auzind că are dreaptă și mare socoteală.

Și vrând să îl încerce de a sa mânie, i-au zis lui: tu ești Agathon? Am auzit despre tine că ești mândru și curvar.

Iar avva Agathon a zis: Ei bine, așa este.

Și i-au zis lui: Tu ești Agathon bârfitorul și clevetitorul?

Iar avva Agathon a spus: Eu sunt.

Au zis iarăși: Tu ești Agathon ereticul?

lar avva Agahton a răspuns: Nu sunt eretic.

Și l-au rugat pe el, zicând: Spune-ne nouă, pentru ce atâtea câte ți-am spus le-ai primit, da cuvântul acesta (eretic) nu l-ai suferit?

Zis-a lor: Cele dintâi asupra mea le scriu, căci este spre folosul sufletului meu. Dar cuvântul acesta eretic este despărțire de Dumnezeu. Nu voiesc să mă despart de Dumnezeu!

Iar ei auzind, s-au minunat de dreapta lui socoteală și s-au dus zidiți, adică cu folos - fragment din Patericul Egiptean.

Conform învăţăturii Bisericii Ortodoxe, încă din vremea Sfinţilor Apostoli, erezia a fost socotită ca având urmări dezastruoase asupra omului. Erezia îl îndepărtează de Dumnezeu şi îl duce la pieire.

De aceea şi Domnul Însuşi şi Apostolii sunt foarte aspri faţă de „ereziile pierzării” (Matei.7,15; Fapte 20, 29; II Corinteni. 11,13; II Petru. 2,1; I Ioan 4,1; II Ioan 1,7)…” vă îndemn să luptaţi pentru credinţa dată sfinţilor, odată pentru totdeauna” ( Iuda 1,3). Diferența dintre păcatul personal și erezie... Continuarea aici!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.