Spuneți aceasta la toți cei care suferă de ''boala secolului'' - depresia! Pr. Ioan Istrati, răspuns la ''Ce rugăciuni să citesc pentru a scăpa de depresie?''

O credincioasă l-a întrebat pe părintele Ioan Istrati ce rugăciuni să citească pentru a scăpa de depresie, denumită ''boala secolului'', o problemă gravă cu care se confruntă omul contemporan.

Părintele Ioan Istrati a răspuns astfel la întrebarea credincioasei: ''Faceți Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Ioan Rusul în fiecare seară''.

Alte sfaturi ale părintelui Ioan Istrati pentru a ne izbăvi de depresie: ''Când te înconjură întunericul depresiei, roagă-te, pune-ți inima în inima lui Dumnezeu și zi: Facă-se voia Ta.''

''Știți de ce copiii mici nu fac depresie? Pentru că sunt nevinovați, pentru că se joacă mereu și pentru că iartă. Fii în fiecare zi, măcar câte zece minute: copil, bătrân, pustnic, surd, mut, orb, poet, pictor, filosof, îndrăgostit''

''Duhovnicul e medicul de familie al sufletului. El îți cunoaște toată istoria clinică, bolile, slăbiciunile, și știe să te vindece. Caută unul bun.''

''Leacul depresiei: Dumnezeu nu pleacă niciodată din inima smerită care plânge.''

''Ați văzut că pruncii nu au riduri, stres, depresii, greață, oboseală, sentimentul inutilității, mândrie, ținere de minte a răului? Viața în ei curge direct de la Izvorul vieții, ei sunt viața însăși în revărsarea ei inocentă, lină, fascinantă, plină de bucurie.

Diavolul are o singură stavilă în cucerirea și înrobirea acestei lumi: pruncii sfinți și oamenii cu inimă de prunc. De aceea, vă căuta cu înverșunare să spurce lumina pruncilor, să întunece ochii lor curați, să mânjească cu întuneric și cu mizerie inima lor.

Cel mai înfricoșător război al istoriei e al duhurilor excrementale și a sclavilor lor împotriva pruncilor. În iad nu există suflete de prunc, iar în rai intră doar cei cu inima de copil.''

Cititi si - Cum scăpăm eficient de depresie. Pr. Ioan Istrati: Iată cauzele și câteva remedii contra acestei nebunii de masă

Citeste si articolul de mai jos - Cum scapi eficient de depresie. Pr. Ioan Istrati: Cu aceasta se tratează!

'Vine la mine o doamnă foarte slabă și foarte tristă, ca la 50 de ani. Stă sfioasă la coadă, până ajunge la mine. Pleacă ușor capul, se așează în genunchi.

Nu spune nimic. Mă uit atent la ea. Știu ce are, dar vreau s-o aud din gura ei.

-Părinte, am o depresie foarte urâtă. Nu pot ieși din casă, mi-e groază de oameni, nu mă pot bucura de nimic.

Îi zic: -Da, e greu, nu puteți merge, nu puteți vedea, vorbi, auzi, gândi sănătos. N-aveți nimic de mâncare? -Ba da, părinte!

-Știu, dar am zis așa, ca să vedeți câți oameni sunt de mii de ori mai nenorociți ca domnia voastră. Îi citesc rugăciuni cu fesul Sfântului Ioan Rusul. Femeia plânge.

Când se ridică, îi zic: -Dumneavoastră puteți zâmbi? Zâmbește atât de frumos, printre lacrimi.

Ăsta e canonul meu: rugăciune, Acatistul Acoperământul Maicii Domnului și Acatistul Sf. Ioan Rusul zilnic, și zâmbet mereu.

Cântați, dansați, jucați-vă, zâmbiți, bucurați-vă, mulțumiți Lui Dumnezeu pentru daruri, pentru fiecare zi, pentru fiecare gură de aer, de apă și de hrană. Și "Tatăl nostru" mereu, că risipește gândul întunecat.

Femeia pleacă zâmbind. Printre lacrimi, a lăsat jos o povară grea, de care n-avea nevoie.' - Pr. Ioan Istrati.

Tot despre depresie: 'Fii în fiecare zi, măcar câte zece minute: copil, bătrân, pustnic, surd, mut, orb, poet, pictor, filosof, îndrăgostit (remediu ptr depresie).

Gândurile de tristețe sunt niște câini fără dinți trimiși de duhul rău. Dacă îi lași în minte, le cresc dinții și te sfâșie. Roagă-te și alungă-i.

Peste jumătate dintre români nu se spovedesc. Păcatele se grămădesc unele peste altele și devin o povară imensă de tristețe, ură, stricăciune. Peste jumătate dintre suflete nu și-au făcut curățenie generală.

E atâta moarte în lume, încât ți-e frică să trăiești cu sufletul deschis. Dumnezeu desființează păcatele în iubirea Sa infinită, în Taina Spovedaniei. Numai dacă vrem asta

Depresia e neputința de a simți iubirea lui Dumnezeu și a oamenilor și se tratează cu iubire, cu rugăciune și cu Trupul lui Hristos. - Pr. Ioan Istrati.

Cititi si - Depresia este un duh! De aceea medicii și psihologii nu îi găsesc leac...

Cititi si - Depresia, boala secolului. Sfinții Părinți ne oferă metoda de curăţire a sufletului și a minții

Cititi si - Pr. Ioan Istrati: Mare atenție! Acesta este un asalt demonic care duce oamenii la pierzare

Cititi si - Pr. Ioan Istrati: O minune a Sf. Ierarh Nectarie, istorisită mie de doamna Daniela Cristina / Cum s-a vindecat miraculos de cancer la sân

Cititi si - Ce este adevărata Spovedanie? Pr. Ioan Istrati răspunde clar la dilema unora, printre care și un intelectual globalist foarte cunoscut...

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.