Ce e de făcut? Întreaga lume se află parcă sub influenţa unei puteri, a unei forţe, care stăpâneşte mintea, voinţa şi toate puterile sufleteşti ale omului...

''Întreaga lume se află parcă sub influenţa unei puteri, a unei forţe, care stăpâneşte mintea, voinţa şi toate puterile sufleteşti ale omului. O aristocrată mi-a povestit că avea un fiu. Era evlavios, neprihănit.

S-a luat cu prietenii şi a devenit necredincios, destrăbălat, ca şi cum cineva îl stăpânea şi îl obliga să facă toate acestea. Evident că aceasta este o forţă străină, o forţă a răului. Izvorul ei este diavolul, iar oamenii sunt doar arme. Acesta este antihristul care vine în lume.

Omul rămâne parcă fără apărare, cu cât este stăpânit de această forţă a răului şi nu este conştient de ceea ce face... Îl inspiră şi gândul sinuciderii. Dar cum se petrec acestea?

Toate acestea se întâmplă pentru că oamenii nu îşi iau cu sine armele, nu au cu sine rugăciunea lui Iisus şi semnul Sfintei Cruci. Nimeni nu se învoieşte să facă rugăciunea lui Iisus şi semnul Crucii: sunt (considerate) lucruri „învechite”, „antichităţi arheologice care şi-au trăit veacul”''. - (Starețul Varsanufie de la Optina, traducere de Pr. Teoctist Caia, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 147)

Citiți și - Rugăciunea pentru lume a Sfântului Paisie Aghioritul

Citiți și - Cuviosul Efrem Filotheitul din Arizona ne arată de ce este bine să rostim cât mai des Rugăciunea Lui Iisus

Citiți și - Ne vorbește Sfântul Serafim Rose: Cât de important este să avem o perspectiva ortodoxă asupra lumii / Apărut în “The Orthodox Word” , an 1982, dar atât de actual!

Citiți și - Pr. Serafim Rose ne-a avertizat încă din 1982, la o conferință în SUA, despre pericolele duhovnicești contemporane, inclusiv bătălia ideologică contra copiilor

Citiți și - Cum îl vom recunoaște pe Antihrist? Să luăm aminte la îndemnurile pr. Serafim Rose

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.