Eveniment crucial, nemediatizat cum s-ar fi cuvenit! Visul Pr. Iustin Pârvu a devenit realitate! IPS Teodosie a evidențiat importanța - Video

Manifestare impresionantă de credință la Mănăstirea Văcăreștii Noi din localitatea constănțeană Lumina, județul Constanța, sub oblăduirea Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Au luat parte 16 ierarhi ortodocși din țară și din întreaga lume.

Aceștia au sfințit paraclisul noii Mănăstiri Văcărești și au pus piatra de temelie pentru biserica așezământului mănăstiresc ridicat din colb la îndemnul și cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Părinte Iustin Pârvu, un sfânt al închisorilor bolșevice. Despre această dorință devenită realitate a vorbit și IPS Teodosie în predica sa.

Video

Mii de credincioși au participat la eveniment și s-au închinat la Brâul Maicii Domnului și moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, sfinte odoare aduse spre cinstire de către Înaltpreasfințitul Părinte Iacovos, Mitropolit de Mytilene (Biserica Ortodoxă a Greciei) și de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Slujba cu totul specială a beneficiat și de participarea Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință, condusă de Dan Grăjdeanu și de Corul Tronos al Patriarhiei, condus de Arhidiaconul Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale.

Cunoscutul pr. dr. Ștefan Mindea și pr. portosinghel Iustin Dănilă au primit Crucea Sfântului Apostol Andrei de la IPS Teodosie și Crucea Nordului, de la PS Macarie Drăgoi, notează Active News.

La patru ani de la demararea proiectului care readuce la viață istorica vatră bucureșteană, demolată în anul 1986 de regimul comunist, paraclisul așezământului monahal din localitatea Lumina a fost sfințit. Lăcașul de cult a primit hramurile „Sfântul Ierarh Ioan Maximovici” și „Sfântul Mare Mucenic Mina”, transmite și Trinitas TV.

Atât târnosirea, cât și Sfânta Liturghie care a urmat, au fost oficiate de un sobor de 16 ierarhi din țară și din străinătate, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Gheorghe, Mitropolit de Guinea, din Patriarhia Alexandriei. În cuvântul de învățătură, acesta a afirmat că pescuirea minunată relatată în Evanghelie a avut rolul de a-i întări în credință pe ucenicii Mântuitorului.

enter image description here

Foto Vali Vădănoiu

Citește și - Unde prinde din nou viață atât de încercata Mănăstire Văcărești... VIDEO și IMAGINI

Mănăstirea Văcăreștii Noi din județul Constanța s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, în așteptarea sfințirii paraclisului, care va avea loc duminică, 22 septembrie.

MĂNĂSTIREA VĂCĂREȘTII NOI. VIDEO ȘI IMAGINI

Vineri seară, în jurul orelor 18.00 au fost întâmpinate, de către un sobor de preoți, diaconi, monahi, monahii și zeci de pelerini, Brâul Maicii Domnului de la mănăstirea grecească Katoxenia și osemintele Sf. Ierarh Iosif de la Partoș. La solemnul eveniment au participat:

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Iacov de Mytilene, care a însoțit Brâul Maicii Domnului din Grecia și PS. Paisie Lugojanul, care a însoțit moaștele Sf. Ierarh Iosif, ocrotitorul Timișoarei.

Brâul Maicii Domnului și moaștele Sf. Ierarh Iosif de la Partoș vor sta spre închinare la mănăstirea Văcărești, până luni, în jurul orei 12.

Vă prezentăm un scurt reportaj video despre ridicarea noii Mănăstiri Văcărești, precum și câteva imagini, vedeți mai multe poze pe Atitudini.com.

Duminică, 22 septembrie, ora 8:00, un sobor de arhierei din țară și din străinătate au oficiat slujba de sfințire a Paraclisului, urmată de Sfânta Liturghie și punerea Pietrei de Temelie a bisericii mari.

Cu acest prilej, în perioada 20 – 23 septembrie, au fost aduse spre închinare Brâul Maicii Domnului și moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș.

Citește și - De ce reconstrucția Mănăstirii Văcărești (demolată de Ceaușescu) la Constanța?

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.