ÎPS Teodosie atrage atenția credincioșilor privind ''tradiția'' cu băutul celor 44 de pahare de vin: Sunt răstălmăciri din popor. Să vă potoliți! Doar deșertăciune!- Video

Podcastul de Dialog duhovnicesc cu ÎPS Teodosie este transmis în direct, în fiecare joi, începând cu orele 18, pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.

ÎPS Teodosie a fost întrebat de un credincios dacă ''tradiția'', care spune că în ziua de 9 martie, ziua celor 44 de Mucenici, bărbaţii trebuie să bea 44 de pahare cu vin are o conotație religioasă.

''Ce semnificație religioasă au cele 44 de pahare de vin pe care se spune că trebuie să le bem pe 9 martie?'', a întrebat un credincios, în cadrul Dialogului Duhovnicesc.

''Aceasta este o glumă cu cele 44 de pahare, dar cine poate să bea 44 de pahare? Acestea sunt răstălmăciri din popor. Să vă potoliți cu aceste moșteniri, care nu au niciun duh, ci au doar deșertăciune!'', a răspuns ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Dacă doriți să citiți și alte răspunsuri la diverse întrebări adresate de credincioși de-a lungul timpului, în cadrul Dialogului Duhovnicesc, ''răsfoiți'' ABC Ortodox.

Citește și = Minunea celor 40 de cununi strălucitoare care s-au pogorât peste Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia / Acatistul Sfinților 40 de Mucenici - Video

Citește și - Ne vorbește Pr. Iustin Pârvu: Dacă un tânăr învaţă de la părinte să se abţină azi de la carne şi de la mâncăruri de dulce, mâine va învăţa să se abţină de la droguri, de la tutun, de la alcool

enter image description here

*Foto Vali Vădănoiu - Arhiepiscopia Tomisului

Citește si - De ce suferă copiii nevinovați de cancer? De ce Dumnezeu permite? ÎPS Teodosie: Aceasta ar trebui să gândească cei ce îl judecă pe Dumnezeu / Așa trebuie să gândească omul credincios!

Citește și - Pr. Ioan Istrati, mărturie care te va face să lăcrimezi. Ce a făcut ÎPS Teodosie cu niște platouri cu bunătăți de la o masă pusă cu ocazia unui hram

Video cu cel mai recent Dialog Duhovnicesc, difuzat joi, 7 martie:

Citește și - ÎPS Teodosie: Nu vă înspăimântați de zvonuri și de tot felul de amenințări! Nu avem de ce să ne temem dacă facem acestea!

''Iubiți credincioși români, iată, în fiecare zi noi avem de dat o luptă. Să nu vă închipuiți că lupta încetează vreodată. Pentru că diavolul n-are somn. Și, dacă nu se luptă împotriva noastră, nu-și găsește sensul existenței sale.

Dar din această luptă noi putem să ieșim biruitori. De aceea a îngăduit Dumnezeu ispitele, ca să ne ridice mai sus. Fiecare ispită biruită ne apropie și mai mult de Dumnezeu. Nu vă înspăimântați de zvonuri și de tot felul de amenințări! Amenințările sunt false totdeauna. De Dumnezeu să aveți frică, dar și condescendență și dragoste.

Pe Dumnezeu Îl avem în iubirea noastră cea mai mare, ne este frică pentru că nu ținem iubirea pe care ne-a dat-o, rănim iubirea lui Dumnezeu și greșim.'', a spus ÎPS Teodosie.

''Dar frica noastră de Dumnezeu, dacă ne căim mereu de câte ori greșim, se transformă în și mai multă dragoste, de aceea Sfinții Părinți subliniază că Fiul lui Dumnezeu a coborât din Cer și s-a făcut om și ne-a răscumpărat prin patima, moartea, îngroparea și Învierea Sa, dar nu ne-a adus de unde am căzut, ci ne-a suit mai sus, în Casa bunătăților Părintelui Său Ceresc.

Când vine Apocalipsa....?

De aceea, dacă suntem mai credincioși și mai rugători, n-avem de ce să ne temem. Și luați aminte că sfârșitul e departe. Nu vă gândiți că vine Apocalipsa. Toți folosesc, mai ales la televiziunii, cuvinte pompoase cu Apocalipsa. Vine o grindină, vine o cădere de zăpadă, o ploaie - Apocalipsă. Păi noi confundăm termenii.

De aceea „îndrăzniți, nu vă temeți”, spune Mântuitorul. Lui să ne încredințăm viața, nădejdea, rugăciunea, căința noastră, dragostea și bucuria noastră și El nu ne va dezamăgi niciodată.

El ne răsplătește nu pe cât facem noi jertfă, înmulțit ne răsplătește în fiecare zi și așa ne va răsplăti și la sfârșitul vieții și mai ales la sfârșitul veacului acesta. Să ne ajute Dumnezeu, mergem împreună, ne rugăm împreună, priveghem și ne rugăm cum ne-a îndemnat Măntuitorul Hristos. Vedeți articolul integral aici!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.