Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Părintele Ioan Istrati: Cuvântul lui Dumnezeu despre cum se va sfârși această lume și cum va începe veacul vecilor

10 martie - Duminica Înfricoșătoarei judecăți (a Lăsatului sec de carne pentru Postul Paștilor)

Evanghelia Duminicii Înfricoșatei Judecăți: "Cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, si toti sfintii ingeri cu El, atunci va sedea pe tronul slavei Sale. Si se vor aduna inaintea Lui toate neamurile si-i va desparti pe unii de altii, precum desparte pastorul oile de capre.

Si va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stanga. Atunci va zice imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii tatalui Meu, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii.

Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine. Atunci dreptii Ii vor raspunde, zicand:

enter image description here

Doamne, cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit? Sau insetat si Ti-am dat sa bei? Sau cand Te-am vazut strain si Te-am primit, sau gol si Te-am imbracat? Sau cand Te-am vazut bolnav sau in temnita si am venit la Tine?

Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintre-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut. Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui.

Caci flamand am fost si nu Mi-ati dat sa minanc; insetat am fost si nu Mi-ati dat sa beau; strain am fost si nu M-ati primit; gol si nu M-ati imbracat; bolnav si in temnita, si nu M-ati cercetat. Atunci vor raspunde si ei, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand, sau insetat, sau strain, sau gol, sau bolnav, sau in temnita si nu Ti-am slujit?

El insa le va raspunde zicand: Adevarat zic voua: Intrucat nu ati facut unuia dintre acesti prea mici, nici Mie nu Mi-ati facut. Si vor merge acestia la osanda vesnica, iar dreptii la viata vesnica."

enter image description here

Redăm mai jos un text al părintelui Ioan Istrati, la Duminica Înfricoșatei Judecăți.

''Marele refugiat. Duminica Judecății. Înfricoșatei Judecăți. Cuvântul lui Dumnezeu despre cum se va sfârși această lume și cum va începe veacul vecilor. Cu o chemare și cu o trimitere. Chemarea celor drepți în Împărăţia Părintelui iubirii. Și cu trimiterea celor răi în iad.

Și motivația chemării: flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc. Însetat am fost și Mi-ați dat să beau. Străin și M-ați primit. Gol și M-ați îmbrăcat. Bolnav și în temniță și ați venit la Mine.

Adică Hristos cel de pe Cruce e în fiecare flămând și însetat și gol. El flămânzește în toți nenorociții acestei lumi. Prin ochii Lui trec toate lacrimile din univers. Lui îi ghiorăie mațele de foame în copiii, sutele de milioane de copii care se sting.

El plânge, și dârdâie de frig, și îi arde buza de sete în deșertul acestei lumi, și e străin și nimeni nu-L primește în casă. E refugiat pe acest enorm câmp de bătălie dintre oameni și draci, împotriva Lui.

Hristos e gol pe Cruce, sfărâmat de piroanele din ochii noștri goi. E bolnav, e plin de rănile răutății noastre, stă într-o cameră de spital rece ca gheața, El Împăratul cerurilor, Căldura cea iubită a veșniciei și absolut nimeni nu-i dă o pătură sau o bucată de pâine.

Hristos e în toate temnițele lumii, e bătut și umilit și n-a făcut nimic rău, decât că ne-a zidit, și am devenit mai răi decât niște draci. Și toți gardienii acestei lumi îl pălmuiesc și biciuiesc, și nimeni nu observă pe mâinile Lui rănile Crucii.

Evanghelia de azi face să scârțâie temeliile putrede de neființă ale acestei lumi. Toate măririle lumii, toți îmbuibații universului, toți judecătorii altora, își primesc scrisorile despre cum își vor petrece veșnicia.

Hristos cutremură tot turnul ăsta mizerabil de slavă și de lăcomie și de plăcere al lumii acesteia. Cu speranța înlăcrimată că vom deveni buni. Înainte de a fi prea târziu. Peste toate vine peste noi urgia pe care am sădit-o în suflet și am vărsat-o în lume.''- text scris de părintele Ioan Istrati, pe pagina sa de Facebook, la Duminica Înfricoșătoarei Judecăți.

Citește și - Minunea care te va face să prețuiești viața. Pr. Ioan Istrati: Sfântul Ioan Rusul a chemat-o către Biserică ca să îi spună ceva... !

Citește și articolul - Pr. Ioan Istrati, mărturie care te va face să lăcrimezi. Ce a făcut ÎPS Teodosie cu niște platouri cu bunătăți de la o masă pusă cu ocazia unui hram

Citeste si articolul - Sf. Ioan Rusul nu face minuni pe jumătate! Pr. Ioan Istrati, mărturie despre o tânără vindecată de cancer la cap, în fază terminală: Am mulțumit cu lacrimi Sfântului Ioan. El nu poate minți!

![enter image description here][6]

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.