De ce suferă copiii nevinovați de cancer? De ce Dumnezeu permite? ÎPS Teodosie: Aceasta ar trebui să gândească cei ce îl judecă pe Dumnezeu / Așa trebuie să gândească omul credincios!

Podcastul de Dialog duhovnicesc cu ÎPS Teodosie este transmis în direct, în fiecare joi, începând cu orele 18, pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost chestionat cu următoarea întrebare în cadrul unei ediții a emisiunii: O prietenă este mâniată pe Dumnezeu și întreabă mereu de ce suferă copiii nevinovați de cancer? De ce Dumnezeu permite aceasta?

''Copiii nevinovați nu trebuie compătimiți. Un copil care are cancer, indiferent din ce cauză, este un mucenic. De exemplu, un copil de trei ani a fost și Sfântul Chiric.

(n.red. Pârâtă că este creștină, Sfânta Iulita a fost arestată cu tot cu fiul ei, care avea doar trei ani. La judecată i s-a făcut milă guvernatorului de pruncul aflat în brațele mamei. A trimis soldații să îl aducă și, primindu-l, l-a mângâiat pe creștet.

La doar trei ani, Chiric i-a spus guvernatorului păgân: Sunt creştin! Lasă-mă să mă duc la mama mea! Atunci ighemonul, umplându-se de mânie, a aruncat jos pe prunc, izbindu-l cu piciorul în coaste.

Iar pruncul, căzând pe treptele de piatră şi lovindu-se cu capul de colţurile cele ascuţite ale treptelor, s-a zdrobit şi a umplut tot locul acela de sânge. Astfel, Sfântul Chiric şi-a dat sufletul cel sfânt şi fără de prihană în mâinile lui Dumnezeu, încununându-se cu mucenicia).

Iată, Iulita când a auzit că a fost aruncat copilul nu a cârtit să spună De ce Dumnezeu nu mi l-a ocrotit?, ci a mulțumit Lui Dumnezeu că l-a făcut mucenic înaintea ei. Ea când suporta bătăile se gândea la copilul ei și se ruga Doamne, să nu rămână copilul fără mine să fie înșelat de păgâni!

''(n.red revenind la întrebarea ascultătorului) Acești copii cu cancer care mor vor fi îngeri! Cei care cârtesc și spun că sunt nevinovați și judecă pe Dumnezeu nu gândesc creștinește și îl văd crud pe Dumnezeu. Dar El răsplătește înzecit și însutit celor ce pătimesc pe nedrept. Și mama Iulita văzând-ul mort și plin de sânge mulțumea Lui Dumnezeu.

Și, iată, acești copii, care au cancer, din cauza părinților lor Dumnezeu nu îi lasă nerăsplătiți pe copiii nevinovați de cancer. Dumnezeu nu poate fi judecat de noi oamenii, care suntem făpturile Lui. El este absolutul în bine, adevăr, dragoste, dreptate!

De aceea, iată, copiii nevinovați care mor, nu că permite Dumnezeu, ci El îi cheamă la Sine chiar și prin această suferință! Așa trebuie să gândească omul credincios. Omul credincios nu cârtește!'', a spus ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Video

Citiți și articolul - Pr. Ioan Istrati, mărturie care te va face să lăcrimezi. Ce a făcut ÎPS Teodosie cu niște platouri cu bunătăți de la o masă pusă cu ocazia unui hram

Citiți și articolul - De ce îngăduie Dumnezeu moartea năprasnică, accidentele violente? Răspunsul ÎPS Teodosie - Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.