Adevăruri crunte rostite de pr. Iustin Pârvu, valabile și azi. Ce trebuie să facem 'în această luptă grea ce ne stă înainte!'

Părintele Iustin Pârvu: ”Noi avem oameni de scurt tiraj politic care nu se complică cu adevărul istoric. Aşa de prezenţi sunt încât stau şi privesc cum Istoria Românilor este scoasă din manualele şcolare. Istoria se face cu jertfă şi curaj şi avem modele destule în acest neam”

Adevăruri istorice sunt la Iorga, V. Pârvan, Densuşianu şi alţi oameni care au scris cu litere de aur istoria noastră. Acum, istoricii noştri sunt nişte oameni care nu fac decât să se gudure pe lângă forţa actuală, politică.

Noi nu avem nişte istorici de bază care să taie într-adevăr, necruţător, nelegiuirile şi falsurile istorice. Noi avem oameni de scurt tiraj politic care nu se complică cu adevărul istoric.

Stau şi ei pe margine şi pândesc un moment politic. Aşa de prezenţi sunt încât stau şi privesc cum Istoria Românilor este scoasă din manualele şcolare. Ori, istoria nu se face aşa, nu se face de la catedră, nu se face de la geam privind la lacul frumos şi stelele de pe cer.

Istoria se face cu jertfă şi curaj şi avem modele destule în acest neam. Noi nu am luptat împotriva unei armate. Lupta noastră nu a fost „împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh” (Efes. 6:12).

Am luptat împotriva unui satanism cu care ne luptăm şi astăzi şi care a pătruns în viaţa noastră creştină prin aceste c*puri, care vor permite desfiinţarea noastră ca personalitate, ca demnitate şi ca libertate pe care ni le-a dăruit marele Creator: să gândim liber, să trăim liber, să ne manifestăm după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.

Acum istoria vrea să fie rescrisă de hoardele acestea maghiare şi să îngroape nişte adevăruri de necontestat. Noi n-am avut în privinţa aceasta nişte oameni politici şi istorici cu demnitate care să se sacrifice pentru ţara lor, am trăit mereu într-o lume de trădători, de oameni falşi care au cochetat întotdeauna cu interesele lor meschine.

Am fost mereu între sălbăticia şi cruzimea tuturor celor care au lovit în viaţa şi existenţa noastră de la începutul istoriei noastre şi până în prezent. Numai mila lui Dumnezeu ne-a ţinut pe acest pământ. Aceasta este istoria noastră pe care ar trebui să o urmărească fără interes şi istoricii pe care nu îi mai avem. - Revista Atitudini, August 2011.

enter image description here

„Să avem nădejde că Maica Domnului, ocrotitoare a acestui pământ românesc şi toţi sfinţii noştri mucenici din temniţele comuniste nu ne vor lăsa, şi aşa neamul nostru va învinge fiara antihristă. Harul şi puterea mucenicilor şi sfinţilor noştri mărturisitori să ne însoţească şi să ne întărească în această luptă grea ce ne stă înainte! ” (Ne vorbește Părintele Justin, vol. 1)

Citeste si - Ce este postul? Îndemnuri cruciale ale pr. Iustin Pârvu: Asta este caracteristica creștinului adevărat!

Citeste si - Ne vorbește Pr. Iustin Pârvu: Dacă un tânăr învaţă de la părinte să se abţină azi de la carne şi de la mâncăruri de dulce, mâine va învăţa să se abţină de la droguri, de la tutun, de la alcool

Citeste si - Ne atenționează Pr. Iustin Pârvu: Vor fi mari înșelări și doar așa ne vom putea izbăvi de ele!

Citeste si - După Grecia urmează România să legalizeze un păcat strigător la cer? Pr. Iustin Pârvu: Legalizarea păcatelor atrage urgia Lui Dumnezeu! Ortodoxia noastră românească a rămas cam singura de strajă!

Citeste si - Pr. Iustin Pârvu: Omul se lasă mințit, caută senzaționalul, dacă un lucru nu i se prezintă ca ieșit din comun, umflat, mincinos, nici nu-l ia in seamă

Citeste si - Pr. Iustin Pârvu: Mântuirea este doar în Biserică şi nu în afara ei sau în vreo altă pseudo-biserică. Singura Biserică adevărată rămâne Biserica Ortodoxă - argumente

Citeste si - Pr. Iustin Pârvu: Formare sau deformare prin școală și manualele școlare?

Citeste si - Gestul minunat făcut de Pr. Iustin Pârvu, desculţ pentru Hristos la Închisoarea comunistă din Aiud: Omenia şi caracterul au reuşit să înnobileze chiar și acel loc!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.