Vai de părinții care nu-i învață pe copiii lor să facă aceste lucruri!

'Părinții trebuie să-i învețe pe copii lor să meargă la biserică, de mici. Acest gest, această imagine le rămâne întipărită toată viața.

Mersul la biserică nu este egal cu mersul la mall sau la zoo. Copiii în biserică se sfințesc și ascultă cuvântul lui Dumnezeu atât cât îl înțeleg.

De multe ori trăirea Sfintei Liturghii este mai intensă pentru un copil familiarizat cu biserica, decât a unui creștin ce pretinde că este practicant, mergând zi de zi la slujbe.

Cinstirea părinților, fuga de patimi, iubirea față de aproapele, iertarea nu se învață de la TV, de la serialele ce sunt promovate pe Netflix, ori de la show-urile, Sunt celebru scoate-mă de aici, Insula iubirii etc...

Părintele Ioan Kalaidis spune: Vai de părinții care nu-i învață pe copiii lor să meargă la biserică! Altceva este însă dacă copii nu-i ascultă pe părinți. Vor da socoteală în ceasul înfricoșat al Judecății.

Citește și - Nu doar cu mângâieri, ci şi cu severitate se cresc frumos copiii - Din scrierile Sf.Dimitrie, Mitropolitul Rostovul

Părinților și fraților, nu trebuie să pierdem ocazia de a ne folosi de harul oferit prin împărtășirea cu Sfintele lui Hristos Taine. Copii cu atât mai mult trebuie aduși în fața potirului pentru sfintirea sufletului și a trupului.

Societatea de astăzi are multe lipsuri și provocări ce ne încearcă pe toți, tința celor ce vor neorânduială în lume este pusă pe copiii noștri, ai mei și ai tăi, a celui ce citești acest mesaj.

Vremurile în care noi am crescut sunt departe de cele ce trăim astăzi. Din acest motiv vă îndemn, să vă fie mai mult milă de copii, decât să-i judecați.

,,Nu acela este înțelept care știe să pedepsească, ci acela care știe să prevină delictele copiilor" învață Biserica prin gura sfinților. Dacă noi astăzi am fi iar copii cu siguranță am fi mai răi decât ei.

Vă îndemn cu toată ființa să păstrați legătura cu părinții duhovnici, cu Sfânta Biserică participând la slujbele ei împreună cu toată familia. Pentru că ce semănăm, aceea vom și secera. Sfântul Vasile cel Mare

(Cugetări duhovnicești - din înțelepciunea sfinților, vol. I, Editura Epigraf, Chișinău, 2009, p. 76) spune:

,,Copiii evlavioși sunt cea mai mare mângâiere pentru părinții evlavioși: sunt cea mai bună împodobire a părinților vii și cel mai bun monument al părinților morți ". Dumnezeu să ne ajute la înfăptuirea a tot lucrul cel bun. Amin - Pr. Ilie Prelipceanu'.

Citește și - Sf. Teofan Zăvorâtul ne spune unde trebuie să se oprească grija părintească față de copii

Citește și - Părintele Calistrat critică aspru părinții care își uită copiii în fața telefoanelor mobile: Acelea se numesc creiere prăjite!