"Bine ai venit acasă dragă soră! Convertire la ORTODOXIE a celebrei tatuatoare KAT Von D care a renunțat și la vrăjitorie, ocultism, Wicca și la falsul botez sectăresc.
"Celebra tatuatoare Kat Von D își șterge tatuajele de pe trup și de pe suflet. Primirea în Biserică a catehumenului începe cu rugăciunile preotului în fața ușilor lăcașului de cult, apoi, cel ce dorește să fie creştin este dus de mână de către naș în biserică şi rugăciunea continuă în pronaos când catehumenul rostește:
"Intra-voi în casa Ta, închina-mă-voi în Biserica Ta cea sfântă, întru frica Ta, Doamne!" Apoi, în mijlocul bisericii, catehumenul spune: "în mijlocul adunării Te voi lăuda"
Apoi, catehumenul este condus în fața sfântului altar, unde preotul rostește rugăciunea dreptului Simeon, se inchină la sfintele icoane și așa începe drumul spre botez.
Din acest moment, catehumenul poate participa la prima parte a Liturghiei, își poate mărturisi păcatele (fără rugăciunea de dezlegare), poate beneficia de ierurgiile bisericii (binecuvântarea casei, anafura, aghiazma, rugăciuni pentru diferite nevoi) și de înmormântare creștină." - Gabriel Alexe.
Într-un interviu acordat pentru Ziarul Lumina, părintele Gabriel Bunge, fost călugăr benedictin, a vorbit despre monahismul Ortodox, pe care îl definește ca fiind „inima Bisericii”.
Părintele Gabriel Bunge s-a născut în anul 1940 la Köln, Germania. În 2010 s-a convertit la Ortodoxie, iar schitul benedictin „Sfânta Cruce” din Cantonul elvețian Ticino a devenit Mănăstirea ortodoxă „Sfânta Cruce”, aparținând Patriarhiei Moscovei.
În convertirea lui la Ortodoxie au avut un rol semnificativ mai mulți părinți români, însă, în special, părintele Gabriel Bunge își amintește cu căldură de întâlnirea cu părintele Cleopa.
„În Biserica Ortodoxă nu este o spiritualitate pentru călugări și una pentru laici. Noi am primit același Duh și de aceea avem și aceeași viață duhovnicească”.
„Singura diferență este aceea că monahii ar trebui să fie mai specialiști, mai profesioniști. Dar călugării și laicii sunt de nedespărțit”, a explicat în continuare părintele.
Comparând cu monahismul apusean, părintele Gabriel a subliniat faptul că în Biserica Ortodoxă „monahismul este inima Bisericii, de aceea este intimitatea aceasta mare între credincioși și călugări”.
„Asta pot să o spun și din experiența mea”, a afirmat monahul, „deoarece credincioșii noștri demonstrează o familiaritate specială cu noi. Întreabă tot timpul ce ne lipseşte, ce pot aduce pentru Liturghie”.
„Înseamnă că noi, monahii, trebuie să fim în mănăstire pentru ei, să-i ascultăm, să-i îndemnăm. Această solidaritate este reciprocă”.
„Eu nu am mai trăit şi experimentat înainte așa ceva”, a spus în continuare părintele Gabriel, referitor la diferența dintre monahismul Ortodox și cel occidental. Citește continuarea!