Mare atenție de unde vă informați despre ce face ÎPS Teodosie! Ce nu mediatizează cei care îl atacă pe ÎPS Teodosie, deși e de o importanță crucială!

Nu trece săptămâna și ÎPS Teodosie este din nou atacat în spațiul public, de unii oameni care au o deja o obsesie în a-i căuta nod în papură înaltului ierarh, precum făceau odinioară cărturarii și fariseii cu Mântuitorul, voiau cu orice preț să îl prindă în cuvânt pe Domnul.

Așa că mare atenție ce, unde, de la cine citiți articole, informații, știri despre ÎPS Teodosie. Pentru a nu deveni victima unui fake news, căutați, verificați bine de tot o informație, știre!

Ei bine, în zilele noastre cuvintele, sfaturile de un real folos duhovnicesc, pe care le oferă ÎPS Teodosie, în acord cu dogma ortodoxă, canoanele și învățăturile Sfinților Părinți, în cadrul emisiunii din fiecare joi, de la Radio Dobrogea, par a fi ca niște cărbuni aprinși pe capul unor oameni care, fie au o pasiune din a-l ataca, fie au o misiune din a-l ataca.

Ce este sigur este faptul că, pentru noi creștinii-ortodocși practicanți, aceste sfaturi sunt binevenite și ne mai trezesc la realitate, într-o lume desacralizată, în care lucrurile creștinești unora li se par a fi o nebunie.

Și în caz că ne scapă un sfat, povață oferită de ÎPS, ''ce bine că avem pe unii'' care îi urmăresc fiecare mișcare, fiecare răspuns la teme contemporane care îl macină pe omul de azi!

Recent, i-au fost, din nou, răstălmăcite alte declarații înaltului ierarh, asupra cărora nu vom insista acum, ci vom evidenția două lucruri esențiale pe care ÎPS Teodosie le face în aceste zile, printre multe altele.

Este vorba despre un pelerinaj la moaștele Sfântului Nicolae, în Bari, Italia, și un pelerinaj la moaștele Sfântului Gherasim din Kefalonia, mare grabnic vindecător în boli psihice și posedări de demoni. Citește aici detalii!

Rugăciunile pentru noi și jertfa știută și, mai ales, neștiută, pe care o face acest înalt ierarh, zi de zi, nu doar acum, sunt greu de înțeles pentru omul contemporan.

Cine îi cunoaște agenda lui ÎPS Teodosie, chiar și creștinii ortodocși practicanți se întreabă cum reușește ÎPS să facă atâtea lucruri în 24 de ore?!

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a subliniat importanța esențială a pelerinajelor, explicând că acestea nu sunt simple călătorii, ci sunt niște ocazii unice de întâlnire cu sfinții.

ÎPS Teodosie spune că pelerinajul reprezintă o cale spirituală pe care credincioșii o urmează pentru a se apropia de Dumnezeu și de sfinți.

„Cine trăiește momente de emoție merge în pelerinaj. Pentru că pelerinajul înseamnă să călătorești pe calea sfinților și să ajungi să te întâlnești cu un sfânt sau cu mai mulți sfinți,” a declarat ÎPS Teodosie, la emisiunea de dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea.

Citește și - Ce înseamnă pentru noi ÎPS Teodosie. Mărturii în lacrimi, emoționante, adevărate, care constată realitatea pentru cei ce au ochi de văzut și urechi de auzit

Amintim faptul că sâmbătă, ÎPS Teodosie a plecat la Bari, în Italia, unde s-a rugat pentru români la Sfântul Nicolae (VIDEO mai jos), primind și mir izvorât din Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh. Apoi s-a deplasat în Grecia, în Kefalonia, într-un pelerinaj cu ocazia prăznuirii Sfântului Gherasim.

IPS Teodosie a fost invitat de Mitropolitul Kefaloniei împreună cu alți 20 de ierarhi din Grecia și întreaga lume, IPS Teodosie va participa la dezvelirea Sfintelor Moaște și punerea Sfântului pe tron.

Citește și - Doamne, iartă-i, că ei știu bine ce fac când îl atacă pe ÎPS Teodosie! Noi sfaturi normale, nejignitoare, necontroversate, nehalucinante ale înaltului ierarh

VIDEO de la Catedrala Sf. Nicolae din Bari

ÎPS Teodosie a subliniat efectul transformator pe care un pelerinaj îl poate avea asupra celor care îl fac. „Întâlnirea cu sfinții te mobilizează să ai emoție, să fii foarte atent la gânduri, la cuvinte, la fapte,” a spus IPS Teodosie.

Această atenție sporită la trăirile interioare și la comportament este un efect direct al pelerinajului, care îmbogățește viața spirituală a credincioșilor.

O altă idee centrală a discursului său a fost importanța rugăciunii din timpul pelerinajelor. ÎPS Teodosie a explicat că rugăciunea colectivă, împreună cu sfinții, aduce mult har și întărire spirituală:

„Oamenii când se roagă împreună, se roagă și cu sfinții, mult har vine asupra lor și îi întărește, și îi luminează, și îi ajută să străbată timpul acesta, care este timpul prin care cumpărăm veșnicia,” a subliniat Arhiepiscopul Tomisului.

Citește și - ÎPS Teodosie merge “cu Evanghelia în faţă şi cu naţiunea în spate“. Răspuns după noi atacuri de la cei cărora lucrurile creștinești, normale, li se par o nebunie!

Pelerinajele în Dobrogea: un loc al sfințeniei

ÎPS Teodosie a evidențiat importanța istorică și spirituală a pelerinajelor în Dobrogea, o regiune care găzduiește un număr semnificativ de sfinți din primele veacuri ale creștinismului.

„Pelerinajele sunt vechi, se făceau pelerinaje la mormintele martirilor, la icoanele făcătoare de minuni din primele veacuri, iar noi, cei care suntem aici în Dobrogea, avem cei mai vechi sfinți și cei mai mulți sfinți din veacurile primare. Aici, pelerinajele sunt acasă la ele,” a conchis ÎPS Teodosie, subliniind importanța continuării acestei tradiții străvechi, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu ascultătorii de la Radio Dobrogea.

Citește și - Te va face să lăcrimezi mărturia cutremurătoare a pr. Ioan Istrati despre ÎPS Teodosie: Asta face de 5 ani / ABC Ortodox subscrie la această descriere adevărată

VIDEO

Citește și - ''Urmați-i pe cei persecutați. Aceia vor fi singurii preoți buni rămași'', spunea mitropolitul Augustin de Florina. ABC Ortodox, răspuns: În România, IPS Teodosie și alți preoți....

Nota ABC Ortodox: De ce nu arătăm, mediatizăm oamenilor mai mult lucruri ziditoare, adevărate?

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.