ÎPS Teodosie trage un semnal de alarmă despre ''un păcat greu'', răspândit la scară largă și în România

Citește și articolul - Eveniment crucial, nemediatizat cum s-ar fi cuvenit! Visul Pr. Iustin Pârvu a devenit realitate! IPS Teodosie a evidențiat importanța - Video

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie afirmă că este un „un păcat greu” concubinajul, care nu îi lasă pe oameni să „urce spre cer”. ÎPS Teodosie a făcut aceste declarații în contextul în care o femeie care a trăit în concubinaj înainte de a se căsători i-a cerut „un canon”, înaltul prelat transmiţându-i acesteia că trebuie să se „căiască toată viaţa”.

„Am stat patru ani în concubinaj. Vreau să-mi daţi un canon! Acum suntem cununaţi”, i-a scris o enoriaşă arhiepiscopului Tomisului. „Toată viaţa de acum înainte să fiţi într-o căinţă pentru cei patru ani! Pentru că atunci aţi fost în slujba celui rău, pentru că aţi stat în patima desfrâului.

Toate patimile au ca stăpân al lor pe cel viclean, de aceea, acum căiţi-vă şi răscumpăraţi acest păcat greu, că dacă nu-l răscumpăraţi acesta nu vă lasă să urcaţi spre cer”, i-a transmis ÎPS Teodosie femeii, în cadrul emisiunii Dialog Duhovnicesc de la Radio Dobrogea.

Citiți și - Marea greșeală pe care o fac azi tinerii, când vor să se căsătorească. Criteriile alegerii unui soț/unei soții

„Dacă urmează să călătoreşti, roagă-te o dată, dacă trebuie să mergi la război, roagă-te de două ori; dar dacă urmează să te căsătoreşti, roagă-te de trei ori!” (Proverb „Să vedem dacă ne potrivim…”Aşa spun astăzi tinerii, când vor să se căsătorească. Şi, sub pretextul acesta, amână căsătoria sau chiar convieţuiesc în păcat, chipurile, poate se vor găsi.

Dar cine poate spune că l-a găsit pe celălalt? Sub acest aspect nu ne potrivim nici cu fratele nostru, cu care am crescut şi ne-am dezvoltat în acelaşi mediu familial. Nu ne găsim nici pe noi înşine! (De câte ori afirmăm cu convingere şi repetăm, dar astăzi facem într-un fel, iar mâine în alt fel?!) Şi ne vom potrivi cu o persoană străină?

Ar trebui să cântărim lucrurile bine, căci fiecare om este o personalitate unică şi irepetabilă. Există şase miliarde de oameni? Există şi şase miliarde de personalităţi irepetabile.

Plecând de la aceste premise, oricât ai căuta, nu-ţi vei găsi un tovarăş cu care să te potriveşti la modul absolut, să ai aceeaşi gândire, aceleaşi dorinţe, aceeaşi voinţă! Nu vei găsi! „Nepotrivirea de caracter” (cauza divorţului) este un fapt real. Criteriile alegerii, aflați aici!

Citiți și - Pentru cei care vor să asculte. Pr. Iustin Pârvu: "Nu vă puteţi căsători până ce nu vă botezaţi ortodox, că nu există o cununie pentru două confesiuni diferite"

Citiți și - Cum te pregătești cu adevărat pentru o căsătorie fericită - Video

Citiți și - De ce se despart tinerii la un an sau doi după ce s-au cununat? Pr. Ilarion Argatu ne răspunde

Citiți și - Căsătoria nu e o „hârtie” de care „n-avem nevoie”, ci e o Taină care ne schimbă viața

Citiți și - IPS Teodosie a clarificat unde și la cine să apeleze mamele cărora nu li s-a dat nicio şansă, din partea unor medici, să aibă copii - Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.