Părintele Ioan Istrati, răspuns și îndemn la un păcat și o dilemă care fac ravagii în societate contemporană

Părintele Ioan Istrati a răspuns unei tinere de 24 ani, care a cerut un sfat, pe un grup de Facebook, deoarece are o mare nedumerire, nu este căsătorită și are o teamă de a avea un prieten, pentru a nu suferi, dar se și confruntă cu o dorință aprigă spre desfrânare. Problema tinerei este la scară largă în societatea contemporană, nu sunt cazuri singulare.

Întrebarea tinerei: ''Doresc niște sfaturi din partea voastră, dacă puteți să mă ajuți, să înțeleg niște lucruri. Sunt o tânără de 24 de ani, nu sunt căsătorită, nu am avut până la vârsta asta nici un prieten, sunt o fire mai închisă și consider că a avea o relație cu un băiat, mă va face să sufăr... și de asta nu mi-am făcut niciodată..

Nu știu de unde am căpătat această teamă. Mai am o problemă, bine este și vârsta, de mai bine de 2 ani mă confrunt cu dorința de a cădea în păcatul desfrânării, mă gândesc la orice lucru care te duce cu mintea acolo.'', a întrebat tânăra.

Numeroase persoane i-au răspuns, printre care și părintele Ioan Istrati: ''Trebuie un duhovnic sa vă spovediți. Faceți Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul Sfinților Ioachim și Ana în fiecare seara. Post miercuri și vineri.'', i-a răspuns părintele Ioan Istrati, într-un comentariu.

enter image description here

Citește și - Să luăm aminte! Pr. Ioan Istrati, 8 îndemnuri esențiale adresate tinerilor

Părintele Ioan Istrati a adresat opt gânduri pentru tineri:

1.Roagă-te. Rugăciunea este îmbrățișare de taina cu Dumnezeu.

2.Citește. Lasă telefonul și facebukul pentru a clădi ceva în minte și în inimă.

3.Zâmbește. Zâmbetul tău schimbă lumea, o umple de flori de gând și de bunătate.

4.Ajută. Incearcă să simți durerea celorlalți și alin-o cu bucuria ta.

5.Ascultă. Umple-te de tăcerea lumii. Din ea vor izvorî cuvintele luminii.

6.Iubește. Pe toți și pe oricine. Primește în inima ta mireasma iubirii Lui Dumnezeu.

7.Fă ceva cu pasiune totală. Caută. Scormonește. Creează. Fă diferența.

8.Lasă ceva netrecător în urma ta. Un clip, un eseu, un copil, o invenție, ceva netrecător. Succes! Share!'.

Citește și - Nu te lăsa împrăștiat în haosul acestei lumi pline de vânt și fum și de noiane de zădărnicii, ci umple cu folos duhovnicesc fiecare ceas și fiecare zi astfel încât...

Citește și - De ce se despart tinerii la un an sau doi după ce s-au cununat? Pr. Ilarion Argatu ne răspunde

Citește și - Tinerii trebuie să știe! Pr. Nicolae Tănase: Cum să faci nuntă în ziua morţilor şi să-ţi meargă bine?

Citește și - IPS Teodosie, semnal de alarmă pentru tineri: Să nu faceți această alegere pentru că vă duce la pierzare! / Video

Citește și - Pr. Ioan Istrati: Această mizerie de comportament se replică de mii de ori la noi! - Soluția!

Citește și - Unde s-a ajuns: fetiță de 15 ani vrea să devină băiat. IPS Teodosie, răspuns la sminteala tot mai des întâlnită printre adolescenți / Video

Citește și - IPS Bartolomeu Anania, către tineri: Țineți minte de la mine! Opriți-vă curiozitatea la pragul acestui mare pericol, al drogurilor! Oricât ai fi de curios, nu-ți pune mâna într-un cuib de vipere!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.