Minunea Sfântului Ioan Rusul cu un muribund. Intervenția dumnezeiască a Sfântului în viața unui om aflat pe patul de moarte

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește, luni, 27 mai, pe Sfântul Ioan Rusul, grabnic ajutător și vindecător de boli.

Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul s-a născut în jurul anului 1690, în Rusia. Sfântul Ioan Rusul a căzut prizonier la turci, în timpul războiului ruso-turc din anul 1711. A ajuns rob la un ofiţer superior turc din Procopie, Asia Mică, căruia i-a slujit cu smerenie.

Bătut, lovit, scuipat, devenit ținta disprețului ienicerilor turci din tabăra militară ce se afla în Procopie, Sfântul Ioan Rusul răspundea celor ce-l îndemnau să își lepede credința că ar prefera să moară decât să cadă în acest înfricoșător păcat.

Era îngrijitor la animale, iar grajdul vitelor i-a devenit şi lui casă. Deşi, în timp i s-a oferit o cameră apropiată de grajd, Sfântul Ioan a refuzat şi a continuat să doarmă alături de animale.

Prin rugăciunile Sfântului Ioan Rusul, grajdul se umplea de bună mireasmă. Dormea puţin, se ruga mult şi se hrănea cu pâine şi apă. În fiecare sâmbătă mergea la biserică şi se împărtăşea cu Sfintele Taine. Sfântul Ioan Rusul a trecut la Domnul în jurul vârstei de 40 de ani, în anul 1730.

Sfintele sale moaşte au fost descoperite după trei ani de la moartea sa, când Sfântul Ioan s-a arătat în vis preotului din sat.

În prezent, sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Rusul se află în localitatea Procopie din insula grecească Evvia.

La Sfântul Ioan Rusul, mare tămăduitor şi făcător de minuni, au evlavie credincioşii de pretutindeni. În Evvia, Sfântului Ioan Rusul, cel care a trăit toată viaţa ca un rob, în grajd, împreună cu animalele, i s-a ridicat o biserică impunătoare. (surse: vol. "Vieţile Sfinţilor";

enter image description here

Minunea Sfântului Ioan Rusul cu un muribund

''Ilias Papakostas, originar din Evritania, Grecia, când s-a întors din America în țara sa natală, s-a îmbolnăvit grav de pneumonie, infecție a intestinelor și cardiopatie. I se apropia sfârșitul. În zadar doctorii încercau să-l salveze. Patruzeci de zile s-a luptat cu moartea.

Într-o zi, la bolnav a venit în vizită un prieten de-al său, avocat în Volos. Acesta i-a spus mamei deznădăjduite a bolnavului că, odată, în Halkida, a auzit vorbindu-se despre un oarecare Sfânt Ioan Rusul.

Bolnavul, după cum povestește el însuși, se găsea într-o așa stare rea, încât nu simțea și nici nu era în stare să urmărească cele spuse de vizitator. A auzit doar cuvântul „Rusul”.

„În ziua următoare, după cum relatează Papakostas, starea mea s-a înrăutățit în mod primejdios. Nu puteam să dorm, ci îmi petreceam ultimele ore în agonie. Așteptam moartea.

Atunci, dintr-odată, am simțit că vreau să dorm și nu am întârziat să adorm foarte adânc. În timpul somnului am avut un vis neobișnuit, pe care nu-l voi uita niciodată!

Am văzut cum se deschide ușa salonului meu și cum intră un tânăr cu o cămașă albă. M-a salutat și m-a întrebat cum mă simt. I-am răspuns că boala m-a învins deja și doar moartea ar putea să mă izbăvească din durere.

Atunci tânărul îmi spune într-un limbaj simplu, cuvânt cu cuvânt: «Ascultă-mă! Eu sunt Sfântul Ioan Rusul. Te voi face sănătos în cinci zile. Să te scoli însă și să mergi să te închini la biserica mea din Evia.

Dacă nu vei putea, atunci trimite pe soția ta, sau pe cumnata ta, sau pe mama ta. Ai credință și nu te teme. În cinci zile te vei face sănătos». Imediat Sfântul a dispărut din camera mea. Dimineața, când m-am trezit, am simțit că starea mea s-a îmbunătățit. Acest lucru a fost constatat și de către doctor, care m-a vizitat în acea zi.

După ce m-am trezit, le-am chemat pe rudele mele și, emoționat, le-am relatat visul neobișnuit. Atât eu, cât și multe dintre rudele mele nu cunoșteam dacă într-adevăr există acest sfânt.

Însă chiar în ziua aceea mi-a spus părintele Lambros că există cu adevărat, în afara Halkidei, cu trupul întreg, Sfântul Ioan Rusul!

Pentru a nu lungi vorba – conchide Ilias Papakostas –, în cinci zile m-am vindecat complet și nu voi uita niciodată intervenția dumnezeiască a Sfântului în viața mea.

Din marea mea recunoștință pentru Sfânt și pentru a-mi arăta credința mea, am mers și m-am închinat sfintelor sale moaște. Minunea aceasta s-a întâmplat în anul 1937”.

Redăm mai jos mai multe link-uri cu minunile Sfântului Ioan Rusu, relatate de părintele Ioan Istrati:

Citește și articolul - Minune a Sf. Ioan Rusul. Pr. Ioan Istrati: Doctorii i-au zis că va muri! Cum s-a vindecat o fată care suferea de o boală cumplită!

Citește și articolul - Pr. Ioan Istrati a relatat MINUNEA vindecării unui copilaș de 5 ani care a avut autism până l-a cunoscut pe doctorul care trebuie... Sf. Ioan Rusul!

Citește și articolul - Supereroul fetiței cu autism! Pr. Ioan Istrati: Minunea Sf. Ioan Rusul cu o fetiță de 4 ani bolnavă cu autism non-verbal total

Citește și articolul - Pr. Ioan Istrati: El este chirurgul de lumină care a vindecat miraculos un bebeluș bolnav la creier de o maladie gravă - Foto dovada

Citește și articolul - Pr. Ioan Istrati, mărturie cutremurătoare: I-au zis să avorteze că avea sarcină extrauterină. Dar NU! Bebelușii nenăscuți aud și înțeleg porunca Lui Dumnezeu

Citește și articolul - Mărturia pr. Ioan Istrati despre cum Sf. Ioan Rusul a vindecat miraculos o femeie din Suceava cu mâinile paralizate. Doctorul nu a putut explica!

Citește și articolul - Pr. Ioan Istrati: Programare la Sfântul Ioan. Cum s-a vindecat un bărbat de dureri atroce din cauza pietrelor mari la rinichi

Citește și - ''Eu o să fiu la operație și voi ține mâna doctorului cu bisturiul și vom tăia moartea''. Nouă minune a Sf. Ioan Rusul cu o femeie bolnavă de cancer, relatată de pr. Ioan Istrati

Citește și - Pr. Ioan Istrati: Doctorul e în față, acolo, eu am fost doar portarul către cabinetul minunat

Citește și - Părintele Ioan Istrati: Chirurgul cel minunat a făcut o nouă vindecare cu un bolnav de cancer..., deși doctorul oncolog a zis că nu se mai poate face nimic!

Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.