Dr. Virgiliu Gheorghe Vlăescu este biofizician și doctor în bioetică, vicepreședinte al Institutului de Cercetări Psihosociale şi Bioetică București.
De asemenea, dr. Virgiliu Gheorghe este coordonator al secțiunii științifice a revistei Familia Ortodoxă și autor al mai multor volume, cunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul educației, mass-media și eticii.
Virgiliu Gheorghe este autorul mai multor volume, precum „Efectele televiziunii asupra minții umane” și „Pornografia, maladia secolului XXI”. A susținut conferințe și dezbateri ce au avut ca teme familia, educația, sexualitatea și mass-media. A abordat subiecte precum manipularea prin mesaje subliminale și publicitate.
Este autorul lucrării „Televiziunea și mijloacele video-audio ca factori în formarea etosului omului contemporan”. A adus în discuție importanța educației atenției copiilor și impactul televiziunii asupra minții umane.
Recent, dr. Virgiliu Gheorghe a susținut prelegerea intitulată „Cauzele spirituale și psihice ale bolilor”, Vă invităm să o vedeți aici și să aprofundați care sunt metodele de protecție a copiilor în fața tehnologiei și cum afectează tehnologia psihicul uman, cu precădere pe cel al copiilor noștri:
Școala Brâncovenească a organizat conferința „Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație". Un eveniment care s-a desfășurat la Casa de Cultură Constanța, luni, 3 iunie.
„Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre pretenţiile sau drepturile pe care televiziunea l-a învăţat să şi le revendice şi capacităţile mentale, disponibilităţile emoţionale, afective şi abilităţile practice pe care tot televiziunea i le-a modelat." - Virgiliu Gheorghe.
Fiind foarte preocupat de studierea efectelor pe care presiunea tehnologiei și a media le exercită asupra omului contemporan, el face cunoscute riscurile pe care acestea le comportă pentru sănătatea mintală a oamenilor, pentru succesul școlar și profesional al tinerilor noii generații, pentru viața familiilor din societatea românească.