Ce să facem Gheronda? Au poluat tot mediul înconjurător...

Ce să facem Gheronda ? Au poluat tot mediul înconjurător...

Să nu vă cuprindă însă frica. Să vă faceţi cruce şi să nu vă temeţi. Şi am în vedere pe unii oameni care îşi fac viaţa un martiriu, fiindcă se tem de toate deşi sunt creştini, sunt botezaţi, miruiţi, se împărtăşesc, citesc Evanghelia, au învăţat-o pe de rost.

Oare nu văd ce putere are Harul lui Dumnezeu? „Chiar de veţi bea ceva aducător de moarte, nu vă va vătăma” (Marcu 16, 18), a spus Hristos. Şi: „vă dau putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii, fără să pătimiţi ceva rău” (Luca 10, 19)

Dacă omul are Harul lui Dumnezeu, nu se teme de nimic. De aceea să cerem întotdeauna Harul lui Dumnezeu, făcându-ne semnul Sfintei Cruci. Vă amintiţi de întâmplarea aceea din Lavsaicon?

Un monah s-a dus să ia apă din fântână şi, deoarece a văzut în ea o aspidă, a plecat înfricoşat, fără să ia apă. „Ava, suntem pierduţi, i-a spus el stareţului în fântână este o aspidă"

Bine, îi spune stareţul, dacă în toate fântânile vor intra şerpi veninoşi, ce vei face? Vei muri de sete? Şi stareţul ducându-se, a însemnat fântâna cu semnul Sfintei Cruci, a luat apă şi a băut.

„Acolo unde se pogoară puterea Crucii, răutatea satanei nu are putere”. Nu vă temeți!

Citește - ÎPS Teodosie: Nu vă înspăimântați de zvonuri și de tot felul de amenințări! Nu avem de ce să ne temem dacă facem acestea! - Video

''Iubiți credincioși români, iată, în fiecare zi noi avem de dat o luptă. Să nu vă închipuiți că lupta încetează vreodată. Pentru că diavolul n-are somn. Și, dacă nu se luptă împotriva noastră, nu-și găsește sensul existenței sale.

Dar din această luptă noi putem să ieșim biruitori. De aceea a îngăduit Dumnezeu ispitele, ca să ne ridice mai sus. Fiecare ispită biruită ne apropie și mai mult de Dumnezeu. Nu vă înspăimântați de zvonuri și de tot felul de amenințări! Amenințările sunt false totdeauna. De Dumnezeu să aveți frică, dar și condescendență și dragoste.

Pe Dumnezeu Îl avem în iubirea noastră cea mai mare, ne este frică pentru că nu ținem iubirea pe care ne-a dat-o, rănim iubirea lui Dumnezeu și greșim.'', a spus ÎPS Teodosie.

''Dar frica noastră de Dumnezeu, dacă ne căim mereu de câte ori greșim, se transformă în și mai multă dragoste, de aceea Sfinții Părinți subliniază că Fiul lui Dumnezeu a coborât din Cer și s-a făcut om și ne-a răscumpărat prin patima, moartea, îngroparea și Învierea Sa, dar nu ne-a adus de unde am căzut, ci ne-a suit mai sus, în Casa bunătăților Părintelui Său Ceresc.

Când vine Apocalipsa....?

De aceea, dacă suntem mai credincioși și mai rugători, n-avem de ce să ne temem. Și luați aminte că sfârșitul e departe. Nu vă gândiți că vine Apocalipsa. Toți folosesc, mai ales la televiziunii, cuvinte pompoase cu Apocalipsa. Vine o grindină, vine o cădere de zăpadă, o ploaie - Apocalipsă. Păi noi confundăm termenii.

De aceea „îndrăzniți, nu vă temeți”, spune Mântuitorul. Lui să ne încredințăm viața, nădejdea, rugăciunea, căința noastră, dragostea și bucuria noastră și El nu ne va dezamăgi niciodată.

El ne răsplătește nu pe cât facem noi jertfă, înmulțit ne răsplătește în fiecare zi și așa ne va răsplăti și la sfârșitul vieții și mai ales la sfârșitul veacului acesta. Să ne ajute Dumnezeu, mergem împreună, ne rugăm împreună, priveghem și ne rugăm cum ne-a îndemnat Măntuitorul Hristos.

Citește și - ''Boala secolului'', a omului modern, face ravagii și în România. ÎPS Teodosie: Așa se poate scăpa! - Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.