Lucrurile îmbucurătoare care sunt mai puțin mediatizate: PS Macarie al Europei de Nord a botezat patru adulți norvegieni - Video

În prima zi a anului bisericesc, Preasfințitul Părinte Macarie a botezat patru adulți și doi copii la Paraclisul Episcopal „Învierea Domnului” din Oslo, Regatul Norvegiei.

„Cu mare bucurie duhovnicească am revenit în mijlocul frățiilor voastre, aici, la Oslo, pentru dumnezeiasca Liturghie și pentru Taina Botezului, pe de-o parte, pentru cele două fetițe ale vrednicilor și jertfelnicilor enoriași din comunitate, iar pe de altă parte, pentru cei patru adulți”, a spus Episcopul Europei de Nord.

„O familie de norvegieni a venit tocmai de la Trondheim pentru a primi sfânta luminare. Am botezat-o pe mama Parascheva și pe fiul ei, Alexandru George. Arne, tatăl, a fost primul care a primit botezul în familie și, după aceea, li s-a născut și un copilaș care are acum doi anișori, Evan, pe care l-am botezat la vremea cuvenită. Însă, mama și fiul mai mare au tot așteptat”, a explicat Preasfinția Sa, conform basilica.ro.

„I-am însoțit cu multă dragoste și rugăciune intensă”, a spus ierarhul, „iar acum au luat hotărârea cea bună să coboare de la Trondheim, din orașul Sfântului Rege Martir Olaf, aici, la Oslo, în orașul Sfântului Mucenic Halvard, norvegianul. Iată, s-au îmbrăcat în Hristos și acum toți sunt luminați și întăriți”.

„Mântuitorul Iisus Hristos ne cheamă pe toți ca să Îl urmăm și să ne umplem de El, fiindcă dorește să ne dăruiască ceea ce ne-a pregătit mai înainte de întemeierea lumii, Împărăția Sa cea veșnică”.

Totodată, Preasfinția Sa a explicat că participarea la Sfânta Liturghie este o pregustare a Împărăției cerești: „Suntem pe pământ, dar suntem atât de întăriți și primeniți sufletește, încât ni se pare că suntem în cer”, a adăugat Preasfințitul Părinte Macarie.

La final, Episcopul Macarie al Europei de Nord le-a oferit noilor membri ai comunității icoane și alte daruri. Părintele episcop Macarie al Europei de Nord este ierarhul care a botezat, în ultimii ani, cei mai mulți adulți de altă naționalitate decât română la dreapta credință.

Este un fenomen îmbucurător tot mai des întâlnit, despre care nu prea se vorbește în media și nu numai. Video

Citește și - 'Am așteptat acest moment 23 de ani!' Cine este tânăra suedeză care s-a convertit la Ortodoxie, fiind botezată la Göteborg de Episcopul Macarie / Foto - Video

O tânără suedeză, în vârstă de 23 de ani, s-a convertit la ortodoxie și a fost botezată de PS Macarie Drăgoi al Europei de Nord.

'Este o mare bucurie pentru noi. Ai fost îmbrăcată în Hristos şi această haină este curată, albă, neprihănită.

Să nu o murdărești cu păcatul şi noi înșine ne străduim să nu o murdărim cu păcatele!

Atunci când cădem ne ridicăm şi curățim această haină pe care am primit-o la botez prin baia nașterii de a doua, prin Taina Spovedaniei', a declarat PS Macarie.

''Sunt foarte emoționată că am fost îmbrăcată astăzi în Hristos. Am așteptat acest moment vreme de 23 de ani. Îi mulțumesc Preasfinţitului Părinte Episcop Macarie şi Maicii Hristodoula că m-au adus la Hristos şi în Biserica Sa'', a afirmat pentru Trinitas TV noua membră a Bisericii Ortodoxe. Tânăra va purta tot numele de Leona, deoarece nu i-a fost schimbat numele la botez. Ocrotitorii săi spirituali sunt Sfinţii Ierarhi Leon al Romei şi Leon al Cataniei. Vezi articolul aici!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.