Îndemnurile pr. Iustin Pârvu care se vor ascunse! Pr. Iustin ne-a avertizat: Vor fi mari înșelări! Doar ei vor rezista și vor distinge binele de rău!

Părintele Iustin Pârvu: ”Nu contează numărul celor care se vor risipi, ci calitatea şi valoarea celor care rămîn în dreapta credinţă. Chiar dacă s-ar pierde toată lumea, unul ortodox dacă rămîne, în acela este tot adevărul. El duce lupta, el este modelul şi prototipul vieţii noastre creştine.

Citeste si - Îndemnul pr. Iustin Pârvu pentru noi, cei de astăzi! Ne-a spus clar ce va aduce peste România canonizarea Sfinților Închisorilor

Şi niciodată nu vor izbîndi vrăjmaşii Ortodoxiei, deoarece cu cît vor înmulţi oprimările, cu atît îşi vor face deservicii. Adevărul creştin nu se impune cu forţa. Adevărul creştin vorbeşte prin sine. Nu noi apărăm pe Hristos; noi sîntem nişte slugi netrebnice; Hristos ne apără pe noi! Cine se poate opune lui Hristos?

Vor veni vremuri grele, în care se vor îndeplini jurămintele botezului şi ale monahismului şi ale vieţii noastre creştine. Să ne bucurăm, fiindcă acesta este prilejul nostru cel mai potrivit, acesta este purgatoriul, nu acela catolic, ci vremurile care ne cern.

Eu sper că Ortodoxia, cu cît va fi pusă la stîlpul infamiei de către toată Europa, cu atît va intra şi mai mult în Harul lui Dumnezeu. Chiar dacă vor cădea toţi şi va rămîne numai un arhiereu, numai un călugăr sau numai un preot, acela va fi salvarea credinţei şi mîntuirea neamului”.

Citeste si - Pr. Iustin Pârvu: Chiar în pustie de ai fi, nu ai justificare, pentru că nu ai căutat să te informezi, atâta timp cât au fost destule voci ale Sfinților Părinți contemporani care...

”Vom fi puşi la încercare, dar să nu ne temem, turmă mică! – fiindcă Domnul rămîne cu noi. Să nu ne gîndim însă că vom trece prin viaţă, prin viaţa creştină, şi nu ne vom asemăna cu durerile Mîntuitorului Hristos, cînd a spus:

«Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?» Orice suferinţă îşi are menirea ei. Şi, dacă sîntem conştienţi de această menire, o putem primi cu toată inima. Să fiţi încredinţaţi că asta vi se cere de la Dumnezeu: să primiţi cu toată inima ceea ce vine! Căci, dacă e îndoială, nu mai e jertfă. Să fiţi pregătiţi în fiecare zi şi în fiecare clipă!”

”Vor rezista doar aceia care au harul Lui Dumnezeu!”

„Așa cum v-am mai zis vor veni timpuri un pic mai grele. Mai stau uneori noaptea afară și mă uit pe cer și nu mai sunt numai stele….sute și mii de sateliți. Unul după altul, brăzdează cerul într-o parte și în alta.

Ce-am ajuns….să umplem cerul de sateliți. Unul pentru vreme, unul pentru televiziune sau altul al armatei. Încercăm noi cumva să controlăm lumea, să îl dăm pe Dumnezeu de-o parte. Nu facem nimic, dragii mei! Dumnezeu este la conducere, el hotărăște.

Iar dacă a îngăduit el lucrul ăsta, știe de ce. Și să mai știți un lucru: că la timpurile astea care or să fie mai grele, vor rezista doar aceia care au harul lui Dumnezeu, iar harul lui Dumnezeu nu se dobândește prin trai bun, viață răsfățată, dezmățată cu toate nebuniile aceste lumi”.

enter image description here

Citeste si - Pentru cei care vor să asculte. Pr. Iustin Pârvu: "Nu vă puteţi căsători până ce nu vă botezaţi ortodox, că nu există o cununie pentru două confesiuni diferite"

Citeste si - Minune a Sfinților Închisorilor din Aiud: Cum s-a vindecat și convertit la Ortodoxie un om pe patul de moarte, bolnav de ulcer varicos, fără nicio șansă de vindecare

Citeste si - Ne vorbește Pr. Iustin Pârvu: Dacă un tânăr învaţă de la părinte să se abţină azi de la carne şi de la mâncăruri de dulce, mâine va învăţa să se abţină de la droguri, de la tutun, de la alcool

Vezi si VIDEO - Pr. Iustin Pârvu ne spune de ce trebuie canonizați ''Sfinții închisorilor''!

Citiți și 10 îndemnuri ale părintelui Iustin Pârvu

''Tehnica e bună, dar în măsura în care realizezi ceva bun.

Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor distinge binele de rău.

Rugăciunea lui Iisus nu trebuie să o facă doar monahii, această rugăciune sunt datori să o facă toți creștinii.

Creștinii, oriunde s-ar afla, fie că sunt acasă, fie că sunt la lucru, că merg cu tramvaiul, călătoresc cu avionul, gătesc repară, oriunde și orice ar face, să rostească cu mintea lor această rugăciune a lui Iisus.

Nu poți simți bucuria și Învierea cu adevărat dacă nu ai suferit mai înainte.

Formați copiii în duhul acesta creștin, să poată dărui, nu numai să ia.

Cunoașterea martirilor și a adevărului istoric va trezi în noi și cunoașterea de sine.

Este nevoie de multă rugăciune, căci rugăciunea întreţine buna noastră înţelegere.

Cel care caută cu adevărat un povăţuitor duhovnicesc, la momentul potrivit, îl va simţi.

Suntem responsabili pentru moștenirea duhovnicească ce o lăsăm generației viitoare''

Citește și - Relatare despre o apariție minunată a Maicii Domnului în închisorile comuniste. Pr. Sofian Boghiu: În momente ca acestea foarte grele, pe loc îți răspunde!

Citeste si - Interviu cu Părintele Iustin: Noi mergem tot cu mucenicia! Aşa mergem până la moarte şi nu renunțăm!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.