Pr. Ioan Istrati are un regret cumplit. De fapt, cine nu ar avea dacă ar fi trecut printr-o asemenea situație? "Și azi îmi pare cumplit de rău că am trecut pe lângă..."

Părintele Ioan Istrati a povestit pe contul său de Facebook o istorisire care nu are cum să nu te marcheze. Pe orice creștin ortodox practicant l-ar fi marcat o asemenea situație cu un asemenea deznodământ.

Ce a povestit părintele Ioan Istrati: ''Acum 20 de ani, am stat vreo două luni și ceva în Sfântul Munte Athos. Am stat la Prodromu, Vatoped, Kapsalla, Lacu, Iviron, Filotheou etc.

Cântam la strană, învățam psaltichie de la călugări geniali, catalogam manuscrise muzicale, citeam, munceam pentru o evloghie.

Căutam părinți cu viață sfântă, Liturghii și lumină. Lângă Iviron, spre Kareia, era o chilie greacă unde am muncit două zile la un bătrân cu voce minunată, Ioannis. Am făcut un zid de piatră, prima dată cam strâmb, dar după ce l-am dărâmat, l-am făcut perfect.

La plecare, bătrânul mi-a dat o pereche de pantaloni, 20 de mii de drahme și o pereche de pantofi din piele de vițel, foarte groși și grei, puțin purtați. Pantofii ăia n-aveau moarte.

Bătrânul a insistat și m-a pus să promit că nu voi da pantofii nimănui, nici măcar să-i poarte. Am plecat pe Aton, la sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului. Drumul spre Sfânta Ana și apoi spre vârf, până la 2033 de metri a fost foarte obositor.

Pantofii erau tot mai grei. Pe la jumatea drumului, un părinte mi-a dat niște opincuțe foarte ușoare, în schimbul scroambelor de vițel de 2 kile fiecare. Am acceptat bucuros.

Când am sosit la bătrân, m-a întrebat unde sunt pantofii. I-am zis că erau grei și că i-am dat la schimb unui călugăr tânăr. A început să plângă. Spunea vorbe de neînțeles și plângea.

După un târziu, mi-a spus: Pantofii ăia erau ai Sfântului Paisie Aghioritul. Mi i-a dat de ziua Sfântului Ioan. Ce-ai făcut???

N-am fost vrednic să am pantofii sfântului. Erau prea grei pentru nemernicia mea. Și azi îmi pare cumplit de rău că am trecut pe lângă sfințenie și am ratat-o'' - text scris de părintele Ioan Istrati, pe contul său de Facebook.

Citește și textul - ''Vreau să mi-i fac prieteni pe Sfinţi, dar nu știu cum''. Sf. Paisie Aghioritul ne spune răspunsul

Sfântul Paisie Aghioritul: Nu ai, sau nu vrei un prieten bun? Fă-ți prieten un Sfânt! — Trebuie să ni-i facem prieteni pe Sfinţi. Pentru că oamenii întotdeauna ne vor trăda, ne vor întoarce spatele și dezamăgi, dar Sfinţii şi Maica Domnului nu ne vor trăda niciodată.

enter image description here

— Da? Dar cum vine asta? Pentru că vreau să mi-i fac prieteni pe Sfinţi, dar nu știu cum ... — Dă-le adresa ta! — Păi, cum să le dau adresa mea?

— Iată, aşa! - şi i-a întins un şirag de mătănii. Adică: roagă-te des, roagă-te mult cu „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă”, sau "Doamne, Iisuse, pentru rugăciunile tuturor Sfinților Tăi (sau ale unui sfânt cutare la care ai evlavie mai mare) și ale Maicii Tale Preacurate, miluiește-mă pe mine și mântuiește sărman sufletul meu!"

Și în momentul acela e ca şi cum ai trage un clopoţel la Sfinți şi i-ai chema pe toți şi le-ai da adresa ta, iar ei vor veni degrabă si te vor ajuta, si te vor cunoaşte toți acei Sfinţi și vor deveni prietenii tăi!

Citește și - Sf. Paisie Aghioritul: Cine face yoga intră într-o stare demonică! / Pr. Arsenie Papacioc: Nu vă mai înșelați cu yoga! Biserica o consideră erezie!

Citeste si textul - Ce i-a spus o băbuță credincioasă pr. Ioan Istrati: În clipa aceea, lacrimile au ţâşnit involuntar din ochii mei!

Citeste si textul - Pr. Ioan Istrati: El este chirurgul de lumină care a vindecat miraculos un bebeluș bolnav la creier de o maladie gravă - Foto dovada

''Chirurgul de lumină. O mămică din București, muzician, îmi scrie în august anul trecut. Fetița ei bebeluș de trei luni, născută după multe rugăciuni, are probleme grave. Are un chist în creier, o malformație a coarnelor ventriculare cerebrale, face niște crize paroxistice foarte grave. Medicul le zice că e suspectă de epilepsie.

Părinții sunt devastați. Lumina ochilor lor, pentru care s-au rugat atât de mult, este în primejdie de moarte. Doctorii dau triști din cap. Oamenii nu cad în deznădejde. Caută, se roagă, strigă, urlă către Dumnezeu, merg la mănăstiri, dau pomelnice la preoți să se roage îndelung.

O femeie credincioasă le spune despre Sfântul Ioan Rusul și despre ajutorul lui minunat. Îmi scriu. Le dau Canon de rugăciune Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul sf Ioan Rusul în fiecare seara. Mă rog pentru păpușică.

Vin la noi la Biserică. Le citesc rugăciuni cu fesul Sfântului Ioan. Păpușica e foarte mică și vulnerabilă. După aia n-am mai auzit nimic de ei. Eu am sute de mesaje pe zi, așa că tot pomeneam fetița Sofia, dar nu mai știam dacă e bine.

Azi după 9 luni, mama fetiței îmi scrie plângând. Copilașul e perfect, nu mai face nicio criză. Doctorii au căutat chistul dar nu mai există. Malformația nu mai există. Păpușa vorbește, e atentă, zâmbește, e "sănătoasă și perfectă".

Vă spun ce s-a întâmplat. Medicul chirurg neurolog de lumină Ioan Rusul a intrat în creierul copilașului, a scos afară tot ce era rău și a picurat în el Mirul inimii lui. Mulțumim Sfinte Chirurg Ioan'', a scris părintele Ioan Istrati, pe pagina sa de Facebook. Vezi articolul!

Citeste si textul - Pr. Ioan Istrati, mărturie cutremurătoare: I-au zis să avorteze că avea sarcină extrauterină. Dar NU! Bebelușii nenăscuți aud și înțeleg porunca Lui Dumnezeu

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.