IPS Teodosie, din nou atacat pe nedrept. Avocata care pune punctul pe ''i'': Nimeni nu și-a pus întrebarea dacă...

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost, din nou atacat, pe nedrept, de către unii care nu înțeleg viața duhovnicească, învățăturile și duhul ortodox, care intră în contradicție cu duhul mincinos al acestei lumi contemporane căzute.

''Potrivit cuvântului scripturistic, suntem ajutați de a înțelege următoarele: „Femeile să se supună bărbaților lor ca Domnului, pentru că bărbatul este cap femeii, precum și Hristos este capul Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este.

Și precum Biserica se supune lui Hristos, așa și femeile bărbaților lor, întru toate."- Efeseni 5,22-24; „Femeilor, fiți supuse bărbaților voștri, precum se cuvine, în Domnul. Bărbaților, iubiți pe femeile voastre și nu vă amăgiți asupra lor. Copiilor, ascultați pe părinții voștri întru toate, căci aceasta este bineplacut Domnului. Părinților, nu întărâtați pe copiii voștri, ca sa nu deznădăjduiască.”- Col. 3,18-22;

și cea care se pliază pe cazul inventat de presă cu privire la IPS Teodosie: ”Asemenea și voi, femeilor, supuneți-vă bărbaților voștri, asa încât, chiar dacă sunt unii care nu se pleacă cuvântului, să fie câștigați fără propovăduirea, prin purtarea femeilor lor, văzând de aproape viața voastră curată și plină de sfială "- 1 Petru 3,1-2.

Se pare că astazi nu se mai dorește să-I dăm lui Dumnezeu cele ce sunt ale Lui, nu se mai vrea să contează în toată adâncimea vieții cuvântul Domnului.

Trebuie să fim la cheremul Cezarului și a arginților bătuți de el, cu ajutorul cărora, meșteșugit, învârtim vorbele ca morișca, voind a convinge prin prepușii arondați din media că trebuie să ne luam adio de la legea cea dumnezeiască! Și toate acestea "în numele moralei"! Chiar a "moralei creștine"!

Nu vrem sa facem caz de viața personală, intimă si directa a celor ce vor sa vânture situații pe care le-au tratat/trăit cu nonșalanță, dar credem că s-a ajuns ca găina să vrea să fie staționată pe vârf de movilă! În plus, și premiată!''

CITESTE SI - De nemăsurat folos sufletesc ne-ar fi dacă am lua aminte și urma învățăturile Mântuitorului dăruite nouă prin pilda ÎPS Teodosie!

''Normal că violența nu-i permisă de nici o morală cu atât mai mult de cea creștină, dar în situația dată nu este deloc vorba de așa ceva ci se pomenește de ceva psihologic, de o cicăleală, pe românește.

Și, asta-i drept, scoate din sărite... Chiar și pe noi ne scoate din sărite pisălogeala politicienilor care se bagă în seamă profitând de orice subiect media inventat. Putem spune, așadar, că și noi suntem abuzați, zi de zi, și totuși rezistăm și mergem mai departe...

Dar nimeni nu și-a pus întrebarea dacă acea familie pe care IPS Teodosie a sfătuit-o să rămână împreună, ca familie - cu rugăciuni pentru rezolvarea problemelor către Domnul - nu are și un copil sau chiar mai mulți și atunci sfatul duhovnicesc al Părintelui Duhovnic și Arhiepiscop este cu atât mai îndrituit.

O altă întrebare liberă: nu cumva cineva întreține o astfel de stare de zâzanie continuă în jurul Înaltului ierarh tomitan pentru a-și motiva funcția și/sau a ascunde atitudini asemănătoare din propria viață?

Deci nu e vorba de pat, de mâncare, de acoperiș, de trai material, ci de o oarecare presiune, care trebuie îndurată pentru interesul suprem, al armoniei și păstrării familiei dată de Dumnezeu. Mai ales dacă sunt și copii la mijloc!''

CITEȘTE ȘI - Dacă am asculta, multe ni s-ar rezolva! Vedeți răspunsurile date de ÎPS Teodosie la acute probleme contemporane - Video

''Într-o căsnicie dragostea face ordine; daca dragoste nu e, nimic nu e. Cu atât mai mult, uitind că Dumnezeu este iubire și nu se știe dacă putem ridica noi piatra, luam pietre ca bolovanii și aruncam cum ne vine la socoteală - având mijloacele tehnice și o poziție pe care am câstigat-o politic sau securistic și nu meritoriu, putem face vâlva și emite sentințe...

Nu-i vorba că ne jucăm cu cele sfinte, ci că de fapt noi nu mai avem nimic sfânt în noi...

Biserica, potrivit sfintelor canoane, admite despărțirea doar în caz de adulter și doamna în cauză nu-i reproșează așa ceva soțului.

Înaltpreasfințitul Teodosie a vrut să puncteze că bărbatul necredincios/nervos se reabilitează prin femeia credincioasă/calmă, iar femeia necredincioasă prin bărbatul credincios - asta e credința, nădejdea, dragostea, eliminarea patimei iubirii de sine, completarea lipsurilor celuilalt și așa mai departe... Restul e înțelepciunea lumii acesteia care e chimval răsunător cu ton fals!

Sunt multe de spus dar cine este înțelept va pricepe și cine are urechi de auzit va auzi.'' - opinie scrisă de avocata Irina Stanciu, conform Active News.

CITEȘTE ȘI - » ÎPS Teodosie nu dă sfaturi scandaloase, nici rușinoase! Arhiepiscopia Tomisului, cu referire la sfatul dat de ÎPS la o femeie care se plângea că soțul o abuzează psihologic: ''Dezavuăm interpretările pline de reproş care... ''

Care a fost sfatul oferit de ÎPS Teodosie

''După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic.

Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, la Radio Dobrogea.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să îţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu!”, a subliniat Arhiepiscopul Teodosie.

Citește și - Pr. Ioan Istrati, mărturie care te va face să lăcrimezi. Ce a făcut ÎPS Teodosie cu niște platouri cu bunătăți de la o masă pusă cu ocazia unui hram

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.