Părintele Petru Ginerică, sprijin pentru 110 copii defavorizați dintr-un sat din Teleorman, face un apel de suflet pentru o cauză nobilă

Părintele Petru Ginerică, preot paroh al Parohiei Bârseștii de jos din județul Teleorman lansează o invitație, un apel către noi credincioșii. Petru Ginerică este preot într-un sat cu 150 de case, cu numeroși vârstnici, dar și cu aproximativ 110 copii, care in cea mai mare parte sunt defavorizați social.

Părintele Petru face în permanență acțiuni pentru aceștia, iar mai mult de jumătate dintre copii frecventează des Biserica și participa atât la slujbe, cât și la activitățile educaționale săptămânale. Redăm mai jos cuvintele părintelui și apelul său de suflet în preajma Sfintelor Paști:

''Invitatie Proiecte Sfintele Paști. Doamne ajuta! Numele este Petru Ginerică și sunt preot paroh al Parohiei Barsestii de Jos - Teleorman. Preot de 2 ani în acest sat, am săvârșit numeroase activități atat sociale, cât și de îngrijire a Bisericii, acestea fiind publicate pe pagina de Facebook.

Cu toate ca avem un sat mic cu 150 de case, cu numeroși bătrâni, ne bucuram și de un sat populat cu aproximativ 110 copii, care in cea mai mare parte sunt defavorizati social si pentru care facem permanent acțiuni, iar mai mult de jumătate din aceștia, frecventează des Biserica și participa atat la slujbe cât și la activitățile educationale săptămânale.

enter image description here

Pentru Sărbătoarea Sfintelor 2024 avem doua proiecte foarte importante si frumoase:

I) Sfântul Potir- Ieslea Nașterii si Învierea lui Hristos Prin acest proiect dorim sa achizitionam sfinte vase - Sfantul Potir, Sfantul Disc si Lingurita pentru Sfânta Împărtășanie! Buget necesar 3000 lei

II) Cadouri pentru copii - cu ocazia sărbătorii Învierii lui Hristos. Cadoul dorim să conțină: Un trening, o pereche de adidasi si un pachet cu dulciuri.

Va fi necesar un buget de 300 de lei/ copil si avem nevoie pentru aproximativ 90 de copii cu varste cuprinse între 1-18 ani.

enter image description here

Cei care doresc sa participe pot fie sa pregateasca un pachetel de cadou complet pentru un copil, pe care sa il trimita prin curier, fie sa participe cu produse individuale - dulciuri, adidasi sau treninguri, fie sa dăruiască o donatie în contul nostru cu ajutorul căreia vom achizitiona Sfintele Vase pentru Sfânta Împărtășanie si produsele pentru copii. In cazul donatiei se va specifica proiectul pentru care este dăruită.

Menționăm ca majoritatea copiilor sunt dezavantajati sociali, cu posibilitati reduse financiar, iar biserica este intr-o comunitate mica, cu multe nevoi. Tot ceea ce se daruieste este prețuit si de mare folos.

Cu această ocazie apelăm la dumneavoastră, va rugam si vă solicitam sprijinul pentru a reuși sa împlinim aceasta bucurie atât pentru copii, cat si pentru Biserică cu ocazia celei mai mari sărbători - Invierii Domnului - Sfintele Paști! Sfânta Treime și Maica Domnului sa va răsplătească jertfa, dragostea și inima buna!

Cu deosebit respect si prețuire, Preot Paroh Petru Ginerica - Bârseștii de Jos- Teleorman''. Cei care doriți să contribuiți, iar ABC Ortodox vă îndeamnă la acest lucru, cereți informații suplimentare pe pagina de Facebook Biserica Copiilor sau pe contul de Facebook al părintelui, Petru Ginerică.

enter image description here

Citește și - Nu te lăsa împrăștiat în haosul acestei lumi pline de vânt și fum și de noiane de zădărnicii, ci umple cu folos duhovnicesc fiecare ceas și fiecare zi astfel încât...

Citește și - De ce se despart tinerii la un an sau doi după ce s-au cununat? Pr. Ilarion Argatu ne răspunde

Citește și - Tinerii trebuie să știe! Pr. Nicolae Tănase: Cum să faci nuntă în ziua morţilor şi să-ţi meargă bine?

Citește și - IPS Teodosie, semnal de alarmă pentru tineri: Să nu faceți această alegere pentru că vă duce la pierzare! / Video

Citește și - Pr. Ioan Istrati: Această mizerie de comportament se replică de mii de ori la noi! - Soluția!

Citește și - Unde s-a ajuns: fetiță de 15 ani vrea să devină băiat. IPS Teodosie, răspuns la sminteala tot mai des întâlnită printre adolescenți / Video

Citește și - IPS Bartolomeu Anania, către tineri: Țineți minte de la mine! Opriți-vă curiozitatea la pragul acestui mare pericol, al drogurilor! Oricât ai fi de curios, nu-ți pune mâna într-un cuib de vipere!

Citeste si - Pr. Serafim Rose, avertisment: Copiii sunt pregătiți pentru o viață de îngăduință față de păcat!

Citeste si - » 10 sfaturi memorabile ale Pr. Serafim Rose. Să luăm aminte!

Citeste si - Vedeți răspunsuri duhovnicești atât de necesare ale ÎPS Teodosie la dileme și frământări ale omului contemporan - Video

enter image description here

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.