''La ei toți nebunii vindecă toate bolile, dar în realitate nu se vindecă nimic!'' Pr. Gheorghe Calciu ne vorbește despre problema protestanților

Vă aducem în vedere un cuvânt excepțional și actual de întărire a creștinilor în aceste vremuri de persecuție tacită și nu numai a Bisericii Ortodoxe.

O predică deosebit de frumoasă la prăznuirea Sfinților Împărați Constantin și Elena a părintelui Gheorghe Calciu despre Sf. Împărați, dar și despre erezii. Mai jos aveți partea din predică despre ereziile moderne și problemele protestanților, dar și despre adevărata față a ecumenismului. Să luăm aminte:

''(,...) Fraților, s-au întâmplat sciziuni, s-au ivit erezii, protestantisme și așa mai departe, tot felul de aiureli, tot felul de blestemății, dar linia cea dreaptă a rămas. Noi păstrăm întreaga tradiție creștină de la Iisus Hristos.

Din momentul în care Iisus Hristos a înviat, Biserica a rezistat, prin Apostolii care stăteau ascunși, cu ușile încuiate… Peste ei a suflat Domnul și a spus: „Luați Duh Sfânt. Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer; și oricâte veți dezlega pe pământ vor fi dezlegate și în cer.

Acest suflu al lui Iisus Hristos s-a transmis de atunci și până acuma din apostoli în ucenici, din ucenici în episcopi, din episcopi în preoți, până la mine. Nimic, nicio întrerupere este. Această curgere a Duhului Sfânt n-a avut nicio întrerupere.

Pr. Gheorghe Calciu despre problema protestanților

Toate celelalte biserici au întreruperi. Protestanții n-au pe Duhul Sfânt și n-au puterea de a lega și dezlega, pentru că ei n-au preoți. Ei știu că preoție n-au și că n-au această putere. Dar aleg pastori, spun tot feluri de lucruri, încât dacă Iisus s-ar uita la televizor cum vorbește un pastor, S-ar rușina.

La ei toți nebunii vindecă, toate bolile se vindecă, dar în realitate nu se vindecă nimic. Toate sunt trucuri, aranjamente, lucruri extraordinar de urâte. Când am ajuns în Europa și când am vorbit, au venit și niște pastori catolici și protestanți de acolo și mi-au zis:

„Părinte, știm că sunt niște trucuri, dar totuși când am văzut că mii de oameni au venit la credință, am zis ca aceasta este lucrarea lui Dumnezeu”.

Eu le-am zis: „Fraților, nu nu a fost lucrarea a lui Dumnezeu, ci a fost lucrarea diavolului. Pentru că Iisus niciodată nu a folosit nicio singură minciună. El a spus: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața”.

Adevărul nu poate să spună o minciună. Adevărul acceptă persecuția. Și asta dovedește că mereu și mereu creștinismul este denigrat, criticat, asediat de tot feluri de blasfemii. Toată corupția aceasta care există în sufletul omenesc păcătos, este scoasă afară și aruncată pe umerii Domnului nostru Iisus, ai apostolilor și creștinilor.

Toate aceste patimi care se văd în cei ce denigrează și blasfemiază nu este altceva decât corupția lor lăuntrică, putrejunea lor morală, pe care o scot afară și o aruncă în fața creștinilor.

Să credeți că Sfinții Împărați Constantin și Elena au o mare putere înaintea lui Dumnezeu. Cei care purtați numele lor sunteți binecuvântați.

Să vă închinați lor, să cereți ajutorul lor în toate împrejurările, și Dumnezeu va răspunde chemării voastre, pentru că ei sunt buni rugători la Dumnezeu. Amin.''

(PREDICA PĂRINTELUI CALCIU LA SFINȚII ÎMPĂRAȚI, parohia ortodoxă, Sfânta Cruce, Washington DC, USA). Predica integrală pe site-ul Atitudini.com

Iar despre ecumenism Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa spunea: Sunt împotriva ecumenismului, o socot cea mai mare erezie a secolului nostru! Va urma...

Citește și - Cum luptăm contra gândurilor care ne vin în minte atunci când ne rugăm. Pr. Calciu explică de ce suntem atât de atacați când ne rugăm

Citește și - Citește și - Pr. Gheorghe Calciu, despre cum a scăpat un tânăr, aparent normal, dar posedat de un demon care îl făcea să scoată sunete inumane la moliftele Sf. Vasile cel Mare

Citește și - Părintele Gheorghe Calciu ne spune cu tărie ce înseamnă cu adevărat naționalismul

Citește și - Pr. Gheorghe Calciu: Dumnezeu apreciază străduinţa mai mult decât rezultatul

Citește și - Într-o lume în care nu ni se cere martirajul, ni se cere măcar curajul de a mărturisi în faţa ateilor pe Dumnezeu şi de a suporta batjocura celor care nu ştiu nimic

Citește și - Pr. Gheorghe Calciu, cuvinte vii: Rugăciunea de dimineață este momentul tău de despărțire de tot demonismul lumii

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.