Părintele Gheorghe Calciu ne spune cu tărie ce înseamnă cu adevărat naționalismul

Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa (1925-2006) a fost și rămâne un exemplu remarcabil al mărturisirii creștine și martiriului în fața persecuției și opresiunii comuniste.

În mai multe rânduri, în sinistrele vremuri ale regimului de inspirație sovietică, Părintele Calciu a fost închis, torturat și supus unor condiții inumane de detenție.

În pofida inimaginabilelor încercări prin care a trecut și a suferințelor care i-au fost pricinuite, și-a iubit neamul și L-a slujit pe Hristos până când a închis ochii și s-a mutat la cele sfinte.

Ce înseamnă cu adevărat naționalismul

"Naționalismul este convingerea că neamul tău are o misiune sfântă dată de Dumnezeu. Acesta este naționalismul. Că neamul tău are o misiune în lume și că dacă își îndeplinește misiunea, se salvează. Și tu împreună cu el. Dacă nu și-o îndeplinește, piere și tu poți să pieri cu el sau în orice caz mântuirea ta nu este completă.

Sf. Ap. Pavel spune că la Judecată ne prezentăm ca neamuri, nu ca indivizi. Mântuitorul spune așa: „Iar când va suna îngerul trâmbița, se vor aduna neamurile din toate părțile pământului”. „Neamurile”… putea să spună oamenii, dar n-a spus-o.

Deci pentru mine neamul este înțelegerea aspectului metafizic al ființei neamului, nu adunarea de oameni, nu poporul. Acestea sunt aspecte care țin de juridic sau de social. Pentru mine, neamul are un sens absolut mistic și așa am înțeles naționalismul și așa îl practic și azi.

De aceea spun cu tărie: Sunt naționalist în sensul creștin al cuvântului și înțeleg că acțiunea aceasta de desființare a neamurilor, de desființare a identității naționale, este o acțiune pusă de satana pentru dizolvarea ființei naționale a popoarelor. Este acțiune diavolească.

Acolo unde încetează binele, se instalează răul fără ființă. Răul este lipsa binelui, asta este tot. Răul începe din momentul primului compromis pe care îl faci. La cel mai mic compromis se instalează răul" - (Pr. Gheorghe Calciu).

enter image description here

Citește și - Pr. Gheorghe Calciu: Dumnezeu apreciază străduinţa mai mult decât rezultatul

Citește și - Pr. Gheorghe Calciu, cuvinte vii: Rugăciunea de dimineață este momentul tău de despărțire de tot demonismul lumii

Citește și - Într-o lume în care nu ni se cere martirajul, ni se cere măcar curajul de a mărturisi în faţa ateilor pe Dumnezeu şi de a suporta batjocura celor care nu ştiu nimic

Citește și - Noi vindecări uimitoare făcute de Sfinții Închisorilor din Aiud

Gestul minunat făcut de Pr. Iustin Pârvu, desculţ pentru Hristos la Închisoarea comunistă din Aiud: Omenia şi caracterul au reuşit să înnobileze chiar și acel loc!

Citește și - Minunea din închisoarea de la Aiud a Pr. Daniil. Cum au rezistat la -30° Celsius, 8 zile, fără apă, mâncare, somn, nimic de îmbrăcat / Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.