Care sunt cele 7 MINUNI ADEVĂRATE ale lumii? Câți dintre noi am răspunde precum Ana, o fetiță de 9 ani ?

Ana era o fetiţă de 9 ani care trăia într-un sat. Ana terminase clasa a IV-a şi aflase cu bucurie că a fost admisă în clasa a V-a la una dintre cele mai bune şcoli din oraşul învecinat. În prima zi de şcoală, Ana a mers în grabă spre autobuz, fiind nerăbdătoare să ajungă la şcoală.

Când a ajuns la școală, fetiţa a vrut câteva indicaţii de la alți elevi pentru a reuşi să ajungă în clasa sa. Pentru că Ana era îmbrăcată modest şi ştiind că este dintr-un sat mic, copiii au început să râdă de ea.

În scurt timp, a venit şi profesorul şi le-a cerut tuturor să facă liniște. A prezentat-o elevilor pe Ana şi le-a spus că ea le va fi colegă de acum înainte. Ora a început şi profesorul le-a cerut elevilor să fie pregătiți pentru un test de câteva minute. El le-a cerut atunci copiilor să scrie care sunt cele şapte minuni ale lumii.

Care sunt cele 7 minuni ale lumii

Toți au început să scrie repede. Ana însă scria mult mai încet decât colegii săi. După ce copiii au predat foaia, mai puţin Ana, profesorul a venit lângă fetiţă să vadă dacă s-a întâmplat ceva. “Nu-ţi face griji, Ana. Scrie ce ştii, restul elevilor au terminat atât de repede pentru că au învăţat despre ele în urmă cu două zile.”

Atunci, Ana îi spune profesorului: “Mă gândeam că sunt atât de multe lucruri şi e greu să aleg doar şapte.” Apoi i-a înmânat foaia profesorului.

Profesorul a început să citească cu voce tare răspunsurile copiilor şi majoritatea erau corecte: Mare Zid Chinezesc, Coloseumul, Stonehedge, Marea Piramidă din Giza, Turnul din Pisa, Tajmahal, Grădinile suspendate din Babylon şi tot aşa.

Profesorul era fericit că elevii au ţinut minte tot ce i-a învăţat. Când a ajuns la răspunsurile Anei a început să citească: Cele şapte minuni sunt – să poţi să vezi, să poţi să auzi, să simţi, să râzi, să gândeşti, să fii bun, să iubeşti!

Profesorul a rămas uluit, iar toată clasa a amuţit. Astăzi, o fetiţă dintr-un mic sat uitat de lume le-a reamintit care sunt cele mai importante daruri pe care fiecare dintre noi le-a primit şi care sunt adevărate minuni. sursa MărturieAthonită.ro.

Citeste si - Să ia aminte toţi cei care îl hulesc sau îl jignesc, fără să cunoască adevărul despre ÎPS Teodosie. Pr. Ioan Istrati: Aceasta este mărturia mea!

Citeste si - Pr. Ioan Istrati: Inima mea plânge în hohote. Copilașii bolnavi, cu autism, cu deficiențe severe sau cu cancer mă termină cel mai mult. Nu pot decât să chem pe...

Citeste si - Ce MINUNE Dumnezeiască s-a întâmplat în jungla africană. ''Vă povestesc acum și mi se face pielea de găină''

Citeste si - Minune a Sfinților Închisorilor din Aiud: Cum s-a vindecat și convertit la Ortodoxie un om pe patul de moarte, bolnav de ulcer varicos, fără nicio șansă de vindecare

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.