''Să dăruim ce nu avem!'' Pr. Ciurariu: M-a impresionat foarte mult această pildă explicată de pr. Rafail Noica!

''Sa dăruim ce nu avem

,, Intr-o manastire, se prezinta un candidat la calugarie. Acesta ii marturiseste staretului:

-Sa stiti, parinte, ca nu am nici credinta, nici lumina, nici curaj, nici incredere in mine si nici nu pot sa-mi fiu mie insumi de ajutor iar altora cu atat mai putin. Nimic nu am.

Staretul ii raspunde: -Ce-are a face! Nu ai credinta, nu ai lumina; dandu-le altora, le vei avea si tu.

Cautandu-le pentru altul, le vei dobandi si pentru tine. Pe fratele acesta, pe aproapele si pe semenul tau esti dator sa-l ajuti cu ce nu ai. Du-te!

Chilia ta e pe coridorul acesta, usa a treia pe dreapta. Nu din prisosul, nu din putinul tau, ci din neavutul tau, din ceea ce iti lipseste. Daruind altuia ce nu ai - credinta, lumina, nadejde - le vei dobandi si tu."

M-a impresionat foarte mult aceasta pilda explicata de parintele Rafail Noica!'', a postat părintele Teodor Ciurariu, pe pagina sa de Facebook.

Citește și - Ce să fac, Părinte, ca să găsesc bucuria în viaţă?

-Ce să fac, Părinte, ca să găsesc bucuria în viaţă?

-Să citeşti Sfânta Scriptură, să mergi la biserică, să postești, să fii blândă și bună, să te rogi, să ai duhovnic, să te împărtăşeşti – cu alte cuvinte, să fii o bună creştină.

Şi aşa, încet-încet vei găsi Bucuria aceea pe care o cauţi. Vezi că acum eu sufăr, dar cu toate acestea, sunt fericit. Aşa şi tu – când te vei apropia de Hristos, vei găsi mereu pace și bucurie în viaţă, orice ți s-ar întâmpla!

Să nu încerci să scoţi afară dintr-odată toate relele pe care le ai în interior, ci mai bine deschide uşa sufletului tău, ca să intre Lumina, Care este Hristos,

şi atunci încet-încet, pe măsură ce tot mai multă Lumină va intra, toate întunecimile, păcatele, fricile și relele din tine vor dispărea - Părintele Porfirie - "Antologie de sfaturi şi îndrumări"

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.