''Ce ne facem părinte cu nebunia asta care cuprinde tot mai mult lumea?'' Pr. Ciurariu relatează un dialog cu Avva Iulian Prodromitul - Foto

''Îmi aduc aminte de un dialog cu părintele Iulian Lazăr Prodromitul. El venea de pe munte însoțit de ucenicul lui...Întotdeauna când era vreme frumoasă ieșea din chilie pentru a merge pe jos,pentru a face un pic de mișcare...

Eu: Ce ne facem părinte cu nebunia asta care cuprinde tot mai mult lumea?

Bătrânul Iulian Prodromitul: ,,Lasă satanele în seama lui Dumnezeu! Tu învață oamenii să se roage"

Mă străduiesc de atunci să împlinesc sfatul lui...așa cum pot și eu cu neputințele și păcatele mele.

Astăzi, 8 ianuarie 2024, Avva Iulian Prodromitul, ar fi împlinit 98 de ani. Acum se roagă pentru noi în Ceruri...

Domnul l-a chemat în Împărăția Sa pe 10 martie 2023. Dumnezeu să-l odihnească în pace.'', a scris părintele Teodor Ciurariu, pe pagina sa de Facebok.

Pe data de 10 martie 2023, la ora 13, a trecut la cele vesnice unul dintre cei mai iubiti calugari de la Muntele Athos, Parintele Iulian (Lazar) Prodromitul, la varsta de 97 de ani.

Mesajul lui Avva Iulian Prodromitul pentru poporul român

Vă redam in continuare un mesaj impresionant pe care Avva Iulian Prodromitul, la adresat poporului roman in cadrul unui dialog cu domnul George Căbaş.

– Ce mesaj transmiteţi poporului român? – Să se întoarcă cu toată inima la Dumnezeu prin post şi rugăciune. Fiecare om să se grăbească a-şi mărturisi păcatele la duhovnic. Sunt atâtea nenorociri şi accidente, nu ştii când vei muri. Cu ce vei pleca, cu aceea te va judeca Dumnezeu.

Cel mai mare lucru este începutul bun al pocăinţei, ca să nu te prindă moartea în păcate grele, nemărturisit şi nepocăit. Apoi să stăruie în rugăciune unii pentru alţii, pentru ca Dumnezeu să se milostivească şi să dezrobească poporul ortodox de pretutindeni.

– Ce vă îngrijorează mai mult şi ce gânduri de viitor aveţi? – Doresc ca toată lumea să-L cunoască şi să-L iubească cu adevărat pe Dumnezeu şi pe aproapele. Dacă vor iubi pe Dumnezeu şi pe aproapele, va fi pace în lume. În viitor, vreau să fac multe lucruri bune, să mă rog mai mult, să mai învăţ şi pe alţii şi aştept ziua când va da Domnul să mă duc dincolo.

Poporul roman sa aiba parte de rugaciunile Parintelui Iulian Prodromitul! - George Căbaş, „Părinţi contemporani din Sfântul Munte Athos”, sursa prodromu-athos.ro

Citește și articolul - ''Să dăruim ce nu avem!'' Pr. Ciurariu: M-a impresionat foarte mult această pildă explicată de pr. Rafail Noica!

''Sa dăruim ce nu avem

,, Intr-o manastire, se prezinta un candidat la calugarie. Acesta ii marturiseste staretului:

-Sa stiti, parinte, ca nu am nici credinta, nici lumina, nici curaj, nici incredere in mine si nici nu pot sa-mi fiu mie insumi de ajutor iar altora cu atat mai putin. Nimic nu am.

Staretul ii raspunde: -Ce-are a face! Nu ai credinta, nu ai lumina; dandu-le altora, le vei avea si tu.

Cautandu-le pentru altul, le vei dobandi si pentru tine. Pe fratele acesta, pe aproapele si pe semenul tau esti dator sa-l ajuti cu ce nu ai. Du-te!

Chilia ta e pe coridorul acesta, usa a treia pe dreapta. Nu din prisosul, nu din putinul tau, ci din neavutul tau, din ceea ce iti lipseste. Daruind altuia ce nu ai - credinta, lumina, nadejde - le vei dobandi si tu."

M-a impresionat foarte mult aceasta pilda explicata de parintele Rafail Noica!'', a postat părintele Teodor Ciurariu, pe pagina sa de Facebook.

enter image description here

Sursa foto: prodromu-athos.ro

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.