ÎPS Teodosie: Sunt bucuros că Dumnezeu m-a chemat în locul acesta sfânt, în pământul apostolic bătătorit de Sf. Andrei și Sf. Filip! Simți necontenit că nu ne-au părăsit!

Joi, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, cinstirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre Apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.

Cu acest prilej: de la ora 8.30, va fi săvârșită Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța, unde, ca în fiecare an, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, invită toți românii.

'În Dobrogea, sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este asemenea sărbătorii pascale pentru că este o zi atât de importantă.

Îl cinstim pe cel ce ne-a creștinat, pe cel ce L-a adus pe Hristos, pe cel ce a făcut posibil ca neamul nostru să fie creștin tocmai când se forma, primind numele de neam creștin.

Să ținem sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei ca pe o sărbătoare soră cu ziua de Paști! Oriunde a venit Sfântul Andrei a adus Nașterea Domnului, Patimile, Răstignirea, Învierea, Înălțarea și Pogorârea Duhului Sfânt.

Biserica Peșterii Sfântului Andrei este martoră și clocotește de sfințenia pe care a adus-o Sfântul Apostol Andrei. Toți care aveți posibilitatea, nu doar acum, dar măcar o dată pe an să veniți să vă închinați în peșteră. Sfântul Apostol Andrei vă așteaptă și vă îmbrățișază pe toți!

Mulțumim Lui Dumnezeu că ne-a lăsat această moștenire! Eu sunt bucuros că Dumnezeu m-a chemat în locul acesta sfânt, în pământul apostolic bătătorit de doi apostoli, Sfântul Andrei și Sfântul Filip!

Simt vibrația pe care a lăsat-o Sfântul Apostol Andrei în locul acesta, pe pământ apostolic. Eu sunt originar din Bucovina, unde sunt mănăstiri frumoase, pictate interior - exterior.

Sunt mulți oameni evlavioși, dar sunt și mulți ne-ortodocși, dar conștientizez că aici este sfințenia mai mare, unde este Peștera, unde sunt pașii Sfinților Apostoli Andrei și Filip!

Și unde simți necontenit că nu ne-au părăsit! Ei sunt cu noi deoarece apostolii își continuă misiunea pentru fii lor duhovnicești și în ceruri, în Împărăția cea cerească!

Să îl chemați pe Sfântul Apostol Andrei în ajutor, în fiecare zi, pentru că e părintele nostru! Să aveți evlavie în sfinți! Ei sunt prietenii noștri cei mai buni!

Vă aștept pe cât mai mulți la Peșteră, preoții din Arhiepiscopia Tomisului și din toată Dobrogea, din celelalte locuri, veniți la Peștera Sfântului Andrei!

Sfântul Andrei vă așteaptă să vă îmbrățișeze și să vă dea arvuna sfințeniei, ca să fiți mai puternici și să luptați cu toate durerile și ispitele și cu toate meșteșugirile diavolești!

De accea vă doresc să aveți o sărbătoare simțită lăuntric a Sfântului Apostol Andrei!', a spus ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.

Video

Sursă colaj poză - Facebook Parohia Dobromir enter image description here

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.