IPS Teodosie, răspuns la: 'Ce să fac? Soțul meu m-a pus să aleg între el și Biserica!' - Video

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, în cadrul podcastului de dialog cu credincioșii - 'Cuvântul ierarhului' de la Radio Dobrogea:

Soțul meu m-a pus să aleg între el și Biserica. Nu am spus nimic, decât Iartă-l, Doamne, că nu știe ce spune. Ce să fac?!

IPS Teodosie a răspuns: 'Să nu părăsiți Biserica, dar nici pe el. Să insistați cu blândețe, nădejde și dragoste! Să îl mai aclimatizați la atmosfera creștină!

Să vorbiți și cu preotul. Să faceți Acatistul Sfântului Cuvios Mucenic Efrem, care, iată, a întors pe păgân să fie blând!'.

Radio Dobrogea transmite 'Cuvântul Ierarhului', dialog duhovnicesc cu ascultătorii în fiecare joi, între orele 18.00 - 20.00.

VIDEO

Citește și - IPS Teodosie a spus în ce zile să nu faci nuntă: Mă doare sufletul când văd aceasta - Video

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu alte întrebări, în cadrul podcastului de dialog cu credincioșii - „Cuvântul ierarhului”:

Este cu putință să ne cununați în luna septembrie când venim în țară?

'Sigur că da! Doar să fie în zilele în care nu e post. Și vă spun de pe acum că zilele cele mai potrivite pentru cununie, conform Sfintelor Canoane, sunt duminica, joia și marțea. Sâmbăta nu prea este!

Mă doare sufletul, că noi încălcăm Canoanele pentru că s-a creat o tradiție atât de puternică. Dar luați aminte că sâmbăta nu e ziua cea mai potrivită pentru cununie!', a răspuns IPS Teodosie.

Citește și - IPS Teodosie: Fiecare are datoria să vină la Judecată cu o ofrandă pentru neamul său! Prin urmare, să facem acestea... !

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.