IPS Teodosie: Fiecare are datoria să vină la Judecată cu o ofrandă pentru neamul său! Prin urmare, să facem acestea... !

'Și în vremea noastră sunt atâția împotrivitori, atâtea obiceiuri nepotrivite de care mintea noastră se miră de unde le născocesc, împotriva moralității, a Lui Dumnezeu, a familiei și a neamului. De aceea, noi să ne ținem neamul curat, plin de credință!

Fiecare dintre noi facem parte din neamul românesc! Fiecare are datoria să vină la Judecată cu o ofrandă pentru neamul său, cum spune Cartea Apocalipsa. De aceea, să ne întărim în credință.

Să iubim pe Dumnezeu, Biserica și pe semenii noștri. Să fim tuturor pildă de credință, de mărturisirea credinței, de viață curată, dragoste, milostenie.', a spus recent IPS Teodosie, într-o predică.

Citește și - Cum este descris ÎPS Teodosie de către pr. Pimen Vlad: Abia când îl cunoști de aproape îți dai seama de lucrul ăsta!

Pr. Pimen Vlad, starețul Chiliei 'Intrarea Maicii Domnului în Biserică' de la Schitul Lacu din Sf. Munte Athos s-a aflat în pelerinaj prin România. Părintele Pimen Vlad s-a aflat la hramul Mănăstirii Rarău, dar și la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Timișoara.

Mai mult, Pr. Pimen Vlad a relatat cum s-a oprit la Constanța unde a avut o scurtă întâlnire cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

'Mai presus de toate, un om minunat, plin de blândețe și de bunătate! Abia când îl cunoști de aproape îți dai seama de lucrul ăsta!', îl portretizează pe ÎPS Teodosie starețul român de la Muntele Athos, într-o filmare publicată pe data de 28 august 2023 pe canalul de YouTube „O chilie athonită”.

Citește și - Cum a răspuns IPS Teodosie la dilema multor creștini: Pot să pun portretul pr. Arsenie Boca pe perete alături de icoane? / Video

ÎPS Teodosie a fost întrebat de o credincioasă dacă poate să așeze o 'icoană' sau, mai bine spus, un portret cu părintele Arsenie Boca alături de celelalte icoane, în cadrul unui colț de rugăciune de acasă.

Întrebarea a venit în cadrul emisiunii Cuvântul Ierarhului, Dialog Duhovnicesc cu Ascultătorii, care se difuzează în fiecare joi, intre orele 18.00 - 20.00, la Radio Dobrogea.

'Am un altar în casă cu candelă de câțiva ani. Am icoana Mântuitorului, a Maicii Domnului, a Sfântului Efrem și a părintelui Arsenie Boca. Întrebarea este: Pot să îl țin pe părintele Arsenie Boca pe perete?', a întrebat credincioasa.

IPS Teodosie a răspuns astfel: 'Nu cu icoanele pentru că nu este încă trecut în rândul sfinților. Dacă aveți o anumită simpatie... dar nu îl așezați între icoane. După ce este proclamat un sfânt, atunci ne închinăm!'.

Vezi video aici!

enter image description here

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.